Beerfest

Jag lät bli mina studier och kikade på en high quality movie med ma frère. Vi tittade på Beerfest. Seriöst, man blev full bara av att titta på den filmen, så mycket öl dracks det!
Handlingen i korta drag:
Ett gäng amerikaner hamnar på en öldrickartävling i Deuchland och får fetingstryk. Varvid de bestämmer sig för att åka hem, bilda ett lag och öva tills nästa år. Sen åker de dit....

Vi svenskar var duktigt representerade i denna film där både 'Helan går' (det är alltid lika roligt när folk som inte kan svenska ska försöka sig på att bemästra vårt ädla språk) och svenska blondiner (dessa kom trea i öldrickar tävlingen!) förekom. I think we might have a bit of a reputation as fine beer drinkers....I wonder why... ^_^

Varningstexten i början var rätt humoristisk:
Warning! The beerdrinkers in this movie are trained professionals. Do not attempt this at home! If you drink an amount as extensive as displayed in the movie you will die!


'Redbull-gin for the win! Oh! Det rimmade ju!!!!'
CalleP uttalar sig.

Jag har nu vidtagit åtgärder för att fullända mysbelysnings armadan i mitt rum. En av lamporna som tidigare hängde i det rum vi nu kallar för "Biblioteket" har flyttat in till mig. Aj ehm mucho pliised vitt te resalt! Dock har jag plockat ner den omständiga hjärtformade lampan. Den var ändå inte så snygg...

Jag har funderat lite på en grej när det gäller det svenska språket, och då uppskattningsvis cirka 94% av mina dagliga lyssnare antingen har gått eller går samhäll (kultur) och därmed är lite, lets be frank, språksnobbar, så borde väl någon kunna hjälpa mig med mitt dilemma. Snälla?
Heter det 'idag' eller 'i dag', 'ikväll' eller 'i kväll', 'imorgon' eller 'i morgon'? Är båda rätt eller bara det ena? Om båda när säger/skriver man vad?
Till mitt försvar har jag att säga att jag är upppvuxen utomlands och att jag går natur och därmed inte behöver kunna svenska för att komma in på några utbildningar.

Kärlek till er alla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0