Mot Emmabodafestivalen!

Jag kan tyvärr inte umgås med dig idag för jag ska tuffa mig i mina nya solglasögon. Väldigt upptagen. 



Idag bär det av till Emmabodafestivalet!  Är fett pepp! Längtar jättemycket tills jag har jobbat klart och kan släpa med mig min bautastora backpack på tåget och fara iväg till Rasslebyggd.
Provbyggde mitt tält igår. Fick låna pappans tält som han typ aldrig har använt. Det är jättefint men helt galet! Tog säkert en kvarts funderande innan jag lyckats lista ut hur det egentligen funkade. Sen fick CalleP hjälpa mig med själva bygget. Men nu vet jag precis hur jag ska göra så det kommer gå galant att bygga crazyfrog-tältet...hoppas jag!
Såg lite festivalare nu på tågstationen i Alvesta nu (ja, jag jobbar i obygden även idag). Och jag vill OCKSÅ åka nu! Aja, snart är det iaf FESTIVAL!!

wayfarers

Mina slipade solglasögon ligger nu hos optikern och väntar på mig! :D
Längtar efter dem helt otroligt mycket!!!
Försöker låta bli att tänka på prislappen. Men det är bara att sträcka fran visakortet och le. Sen kan man ju tuffa sig i nya solglasögon helt obegränsat mycket! Åh, va länge sedan det är jag hade solglasögon!! Tur att solen skiner idag! Så att jag kan ha på mig dem på en gång!

Jag tycker det är helt obegripligt att jag ska lägga så fruktansvärt mycket pengar på ett par solbrillor! Men det är ju värt det i längden om jag kan låta bli att tappa bort dem bara.

Jag vill ha mina wayfaraers NUUU! För ja, jag har köpt ett par wayfarers. Riktiga sådana. Det är skitsvårt att hitta SNYGGA solbågar som man kan slipa. Iom att de aldra flesta shades är så himla stora och därmed har lite välvda glas så funkar det inte att slipa sådana glas. Och eftersom jag ändå ska lägga så pass mkt pengar på detta projekt ville jag ju ha ett par bågar som är riktigt snygga! Och då var det typ bara två olika Raybans som föll mig i smaken. Men jag föredrog wf'n före pilotisarna. Det är knäppt att bara en sån båge (med vanliga glas) kostar 1400. Samtidigt funkar det inte att köpa en billig kopia att sätta in slipade glas i. Plasten måste nämligen vara av så pass bra kvalitet att den håller för att ta ut glasen och sätta in nya. Så svindyrt blir det. men just nu skiter jag i det. I want my brillz!

giv mig choklad

Sitter nu på jobbet och förtär frukost. Knäckebröd och te. Vilket känns lite spartanskt, speciellt då någon i en av lägenheterna ovanför mitt lilla kontor här i Alvesta verkar hålla på att tillaga lyxfrukost modell bättre. Så nu luktar det underbart av fattiga riddare i hela huset. 
Hela 'byt bröd'-grejen känns som en scam när man vet att dem på våningen ovanför äter fattiga riddare. Jävla fiberrika knäckebröd. Jag vill också ha lyx! Känner mig lite bitter över detta faktum.

Egentligen borde jag nog inte vara på speciellt bra humör alls idag. Inte om man ser till omständigheterna. Idag har jag nämligen drömt att jag missade min födelsedagsfest, försovit mig, inte hunnit med att äta frukost (därav knäckebrödet!), fått my period (vilket är ytterst märkligt då mina p-piller gör att jag i vanliga fall är regelbunden som en klocka, ALLTID tisdag eftermiddag! Men inte idag uppenbarligen. Odd.) samt fått matchande cramps. Vilket suger!
Men mitt humör har ändå hållt sig på en hög nivå. 
Cuz det är ju så sjukt mycket som är bra!
Jag har ju nämligen inte missat min födelsedag, jag hann med tåget till Alvesta (även om jag fick springa lite), jag fick ju frukost ändå...tack vare min skapa hjärna som ordnat det så bra att jag hade en knäckebröd-stash i Alvesta(!) och ang period-grejen så finns det ju trots allt fördelar även med denna. Något jag påtalade för Andreas the other day.
Måste bara påpeka hur underhållande det är att A nu, bara för att han blivit ihop med sin Britta och därmed har ngn som i teorin skulle kunna producera hans avkomma, helt övergivit sin "Jag vill ha barn NUNUNU"-inställning och blivit helt anti-children. Amusing! Så jag har nu lite tips till honom och resten av världen:

För när ens flickvän har mens ska man som pojkvän, istället för att tjura över att hon kanske är lite lynnig och perhaps inte vill ha sex, tänka såhär:
Min älskling har mens! Jag kommer altså inte bli pappa without planning it!!
Men stackars kvinna som måste utstå dels smärtan och risken att blöda till sig järnbrist varje månad! Och detta är tacken för att hon varje dag under resten av månaden ser till att komma ihåg att äta en massa hormoner som gör att vi kan ha sex utan att få en massa små snoriga ungar som bieffekt.
Alltså bör jag visa min uppskattning för my lovely lady genom att skämma bort henne en smula. Tex genom att hjälpa till att re-heata värmedynan, cuddle and comfort, köpa choklad om hon ber mig och/eller se till att vara extra snäll mot henne.

Aja, jag är uppenberligen inte gravid. Grejt. Är dock sjukt sugen på choklad. Klyschigt nog.
Men the pain är iaf under kontroll med hjälp av ipren och otajta kläder. Längklänning ftw!

En annan bra sak förutom avsaknaden av graviditet är gårdagens grillning. Det blev jädrans trevligt! Vid fem trodde jag inte det skulle komma någon. Alls. Men tillslut blev det en rätt stor skara. Fast det är kul det där med att sätta tider. Tänkte att sju var en bra tid. Man har garanterar slutat jobba samt hunnit bli hungrig. Vid tolv minuter över åtta kom A-lex och Sandra och sen droppade folk in allt efter som. Tillslut (ca 1,5h efter utsatt tid) var vi nio stycken. Det blev i vilket fall som helst en väldigt lyckad måndagskväll!

Lördag

Har nu jobbat lördag. Kändes knäppt nog bra att få jobba idag. Bli av med en massa skit som behövde göras.
Ska äta lunch med sis om en stund. Innan dess ska jag köpa en svenk flagga att sätta fast på min stora, fina ryggsäck.

Gårdagskvällen utvecklade sig rätt bra ändå. Var hos EE2 och tittade på Reservoir Dogs och Pulp Fiction.
-Har du aldrig sett en Quentin Tarantino film?
-Eh...Kill Bill 2...?
-Det räknas inte! Nu måste du utbildas!
Så det blev mycket Tarantino. Pulp Fiction var asgrym! Reservoir Dogs var mest lite knäpp, började asgarva lite spontant när den var slut. Helt crazy.
Men det var en bra kväll, om man bortser från mina knäppa rejection-issues. Men det reddes ut.

Detta har jag lyssnat på på jobbet:

Detta är väl egentligen mest en påminnelse till migsjälv att Edith var bra.
På tal om bra musik måste jag bara påpeka att jag är ganska kär i Vampire Weekend.
Dagens låt: Vampire Weekends härliga Mansard Roof

Fick just reda på att alla mina biologiska syskon kommer att närvara vid lunchen! That's probably never happened before! Totally fab!

dålig lista

Det är varmt. Och jag har egentligen bara lust att åka och bada med valfri vän. Fast jag jobbar. Bläbläblä.
Känner mig väldigt negativ. Så här kommer en lista med alla dåliga saker:

  1. Det är varmt.
    Vilket gör att min koncentrationsförmåga är noll.
  2. Jag jobbar, fastän jag egentligen bara vill slänga mig i en sjö.
  3. Jag har ingen aning om vasd jag ska gör ikväll.
    A group of people ska på Batman men det finns inga biljetter kvar.
  4. Mitt linne är fult.
    Det var fint när jag provade det i affären. Men i praktiken satt det visst inte så bra, för när man rör sig eller sitter ner så glipar det så att man kan se rakt ner i den draperade uringning och klart och tydligt se i princip hela min bh. Dessutom är tyget sådant att all fukt syns EXTREMT tydligt, vilket är obra när det är såhär tokvarmt.

Egentligen är det väl mest det som är dåligt.
Nu längtar jag till Emmaboda en hel massa.


Tidsbrist

Just nu drabbades jag av lite anxiety över att det är så många jag vill hinna umgås mycket med innan jag åker. Det är ju ffs bara 6 helger kvar av min Sverigevistelse! Varav en ska tillbringas på Emmabodafestivalen. Det är 41 dagar tills vi åker nu. Helt absurt lite tid ju!
Jag vill ju verkligen verkligen åka! Men samtidigt kommer man ju sakna en hel hope people en satans massa!


Fit for flight

Gick på lunch för lite över en timme sedan. Tänkte gå till Cityhallen och köpa min vanliga 20 kronors paj. Billigt och lagom mycket mat för att man inte ska bli för mätt. Men så kom jag på att jag nog skulle gå till Naturbolaget först, för att kolla om dom hade några vettiga backpacker-sandaler. De hade de faktiskt, hittade ett par Teva-sandaler i min storlek som jag kände att jag nog ville ha. Men så drabbades jag av lite tvivel och beslöt att det nog var en bra idé att ringa min pappa och be om hans advice. Har haft fetingångest inför alla "reseinköp", de känns nämligen så väldigt viktiga. Så jag ringde upp my old man. Han satt på PM och lunchade med farfar. Så det var bara att knalla över gatan och stoppa i sig ett kycklingspett med chilipasta. Rysligt gott! Och galet mycket lyxigare lunch än den findus paj jag hade tänkt förtära! Vilket flyt man kan ha!
Sen fick jag med mig pappa in för att titta på sandalerna. Och av bara farten så köptes inte bara ett par Teva-sandaler utan även den Haglöfs ryggsäck jag har velat ha!
Men det knäppaste av allt var att pappa uppenbarligen kände att han var på givmilt humör och GAV mig väskan i "avresepresent". Gulliga, gulliga pappa! Blev nästan lite rörd!

tankar kring lasange och rakning

Just nu har jag ett par grejer som jag irriterar mig på.
Bland annat så undrar jag varför man ALLTID blir så jävla besvicken (bästa sigrid-ordet!) på färdiga lasanger man köper i affären för att ha som lunch? Lasange är ju himla mumsig mat annars men varför är den man köper och värmer alltid så jävla äcklig? Den är alltid, oavsett märke, täckt med ett par centimeter bechamelsås. Ni vet den där vita klibbiga såsen som man alltid gör tafatta försök att skrapa bort i hopp om att ens lunch ska bli lite mindre vedervärdig. Och jag har verkligen prövat mig igenom hela icas micro-lasangesortiment by now. Även de vegetariska. Men man blir alltid så disappointed. Ska det verkligen vara så himla svårt att massproducera god lasange, hellst då utan broskbitar i köttfärsen, i Sverige 2008?
För det är ju inte direkt så att jag hinner slänga ihop en lasange på egen hand på min lunchtimme...fan vilken grej annars! Att lyckas laga lasange och hinna avnjuta den på mindre än en timme. Mad skills!

En annan sak jag tänkte avhandla när jag ändå är inne på tema besvikenhet är shaving it all off.
I lördags fick jag ett infall och beslöt mig för att raka rubbet. Tänkte att nån gång bör man ju nästan ha prövat nakenhundslooken. Och jag kan bara konstatera att det inte är ngn höjdare. Rent estetiskt tycker jag inte att det är speciellt tilltalande att se ut som ett barn, varken på killar eller tjejer. Dessutom har jag märkt att det killar och sticks värre än Lotta på Bråkmakargatans yllekofta att ha stubb på dessa ädla delar. Inte kul.
Frågade ee2 vad han hade för åsikt, han påtalade att det var smidigare att gå ner om motparten var rakad. Vilket jag kan respektera, men jag tycker dock inte likadant. Tvärtom! Lite behåring bör allt finnas för att jag inte ska känna mig som en pedofil (behöver jag tillägga att det är ngn upphetsande känsla). Men jag måste nog ändå påpeka att den "frisyr" jag finner mest tilltalade hos det motsatta könet är nog trimmat. Dvs när det är ungefär centimeterlång stubb. Då sticks det inte, eventuella inflammerade hårsäckar som blev när han rakade sig har hunnit läka, dels får han inte den busk-effekt som kan döjla en bit av längde och ser därmed större ut...ja, det är lätt mest tilltalande.

Sextalk

Sitter just nu och tittar på Happy Feet. Det är farligt att ha en massa filmkanaler och en motvilja att städa. Då blir det lätt såhär.
Hajade till big time när jag såg volvos nya reklam innan. Och min absolut första tanke (förutom att det var en snygg reklam) var: Det får inte vara sant!! Säg att det inte är som jag befarar!!
Men det var ju just så. Annika Norlin har sålt sin själ till volvo. Det skrämmer nästan migsjälv hur snabbt jag hörde att det var hello saferide.

Det är ju pride-vecka i görningen. Och all uppståndelse caught my eye. Inte det att det är på ngt sätt märkligt att all them lovely hbt-people get their glory, tvärtom! Klart de ska uppmärksammas! 
Det jag reagerar på är att det är så himla mycket talk about the sex! Helt insane! Som om man hade plockat the most dirty bits and pieces av Kim, Lijsa och Siris talk. På något vis är det som att bara för att man har kommit ut med sin sexualitet så måste man även bevisa det genom att talk the talk. Märkligt fenomen. Jag vet inte vem det är som har hittat på det.


Måndag morgon

Hur blev det egentligen måndag? Jag brukar inte helg/måndags hetsa men jag fattar verkligen inte vart helgen tog vägen! Förmodligen beror det väl på att jag aldrig gick ut, galet att a lack of DeLuxe kan påverka ens tidsuppfattning så mkt.

Nu är verkligen resan sjukt, sjukt nära. Alla sjutusen saker jag skulle behöva införskaffa NU börjar göra sig påminda i form av ett uns panik. Jag ska verkligen åka runt hela planeten utan att ha mer än än ryggsäck, Sigrid och ett par biljetter. Jag fattar det inte!

v för natt

Tittade just på sista halvan av V för Vendetta. Det är så santslöst bra den filmen!! Blir så jävla inspirerad av den. Synd att jag missade början bara.

Har tänkt en massa bra bloggtankar idag, men nu är jag trött och ganske tom i huvudet så jag har inget jag känner att jag behöver avhandla för att känna mig som en bättre människa idag. Tror jag inte iaf.

Det som snurrar mest i mitt huvud atm är väl the boy business/att resa iväg från the boy business. Nu är det ju uttalat att han (och jag) inte träffar ngn annan och inte kommer att göra det fram tills avresedatumet. Det känns väldigt bra faktiskt. För att ha ngn där hemma när man är iväg så länge utan ordentliga kommunikationsmöjligheter känns inte som någon bra idé alls. Så vi kommer att vara vänner då. Men det kommer ju onekligen bli jobbigt att åka ifrån honom. Och det var intressant att höra hans take on the situation. Att få den mannen att prata är ju inte det enklaste. Men det gick att locka fram några seriösa ord efter rätt så mycket trugande. :P

Idag har jag mest bara sovit.


han är med mig nu

Känner mig allmänt munter och tillfreds.
Igår var bra. In many ways. Glad Unn!

Tycker dock det är lite halvtradigt att jag inte fått ngn feedback på min nya blogg design (förutom från Sigrid <3). Hade ju varit kul att veta vad flok tyckte...och man får ju ge konstruktiv kritik.

Heja mr Gore!

Jag blir så trött.
Al Gore har ju nu uppmanat det sega landet i väst att på tio år lägga om alla sina elkällor till rena återförnybara källor. Vilket ju är en helt fantastisk grej! Gogo Gore!
Det jag INTE kan förstå är varför det finns kritiker! Vem fan motsätter sig att hindra koldioxidutsläpp? Okej, att vissa säger att det är orealistiskt att det ska gå på tio år... men va fan har man att förlora? Det värsta som kan hända är ju att en stor del av enerigkällorna byts ut till bättre alternativ. Så what's there to fuss about!?!

orange morning to ya

Så var det morgon och arbetsdagen nalkas. Eller jag är ju redan på jobbet och min arbetsdag började ju officiellt för ett helt gäng minuter sedan...men stunden då jag faktiskt på allvar tar itu med min fantastiskt stora att göra hög nalkas i alla fall.
Efter att ha lyx-fikat med Mårten igår pillade jag lite med photoshop och html-koder och införskaffade därmed en lite hottare(?) interwebz-look. Kan väl medge att min ps-begåvning är högst begränsad. Så det blev ju inte riktigt som jag ville. Hade jag haft en mer obegränsad talang hade det nog varit lite snajsigare, menmen. Jag gillar det iaf. Har dock kommit på att om man klickar in på kommentarvyn så kapas en bit av headern och så skulle jag vilja få menyn bredare...men när jag försökte med det försvann den bara. Sådär lyckat kanske. Ska försöka bli av med dessa buggar. Snart, förhoppningsvis.

Kan i övrigt meddela att jag har kommit på att orange är en väldigt fin och underskattad färg. Så för att visa min uppskattning tänker jag härmed utnämna orange till veckans färg!
Grattis, grattis!

Försökte ring E igår, ville mest bara prata och försäkra stackaren om att jag inte har blivit bonkers. Men han svarade inte. Så jag skickade ett sms. Som jag inte heller fick ngt svar på. Därför petade jag iväg ett andra sms (i sann stalker anda) där jag skrev ngt i stil med:
 "Geez! I musta freaked u out bigtime om du tom vägrar att svara på mina sms"
Tydligen hade han tittat på Saw och inte haft telefonen på sig. :-P

Konsten att läsa Unns tankar

Det är lite under construction. Men ngt åt det här hållet hade jag väl tänkt mig.

glad dag

Alltså, ibland älskar man ju H&M lite mer än resten av tiden. Typ när det är rea. För när det är rea på HM är det BILLIGT. På riktigt. Och man blir ju ännu lite bättre till mods när man hittar spexiga men ändå basic linnen för den överkomliga summan 49:50 kronor stycket. Så det bidde ett oranget och ett blått. Färg är fint!
Insåg när jag var och seglade att jag helt har kommit ur det där med att bara ha svartvita kläder. Det var ngn dag när jag råkade få på mig en svartvitrandig tröja i kombo med svarta cm's samt en svart varmtröja, en ganska vanlig outfit för Unn ca 2006. Men det kändes så jävla fel att bara ha svart på sig. Konstigt nog var jag inte bekväm i det alls. Och ändå känns det ju inte som att det var SÅ länge sen jag alltid såg ut på det viset.

Det var en väldigt lång parantes. Det där om svart vs. färg i min garderob. Jag är inte klar i min hyllning av hm ännu. Eller egentligen är det väl min fyndarförmåga jag bör höja till skyarna. För mina inköp slutade inte vid dessa två linnen. Oh no! Det blir bättre! Jag har köpt en jacka med! En assygg, vattenavvisande, midjekort, bekväm, stylish och på de flesta tänkbara vis perfekt ljusgrå jacka! Jag är lite kär i den. Men det slutar inte där. Hell no! Den var på rea. Fanns i min storlek. Och priset var 98:50. I is happy.

Har egentligen en hel del att vara glad över despite att det är första arbetsdagen efter semestern.

  1. Har lyckats ratta in p3 på jobb-radion (Aino är inte här så jag kunde placera stereon där hennes tangentbord brukar stå...DÅ går det!)!
  2. Miss Li's Bababa-låt spelades nyss. :-D
  3. Jag sov inte hemma inatt. Har därmed fått mysa och shaga en massa. Alltid en humörshöjare. Och hur bra start på dagen är det inte att få en ha-det-bra-på-jobbet-puss innan man rusar iväg till sin arbetsplats? Bäst förmodligen.
  4. p3.
    Kände att jag ville få med det igen för att understryka dess viktighet som uppmuntrare på arbetsplatsen. Känner mig fett uppåt!
  5. Har fått en massa komplimanger för min klänning av mina arbetskamrater. Det råder inga tvivel om att komplimanger är ett oerhört effektivt att få mig lite muntrare.
  6. Träffade lillasyster pepparkaka igår. Hon hade varit i grekland med sin Hillapilla. Soetungen hade tom med sig presenter hem! Jag fick en cute liten sak att hänga på en halsbandskejda föreställande en flicka och en pojke som pussas. Saknade my sis en hel hög när hon var iväg!

Back in town

Har nu varit datorlös så länge att jag knappt minns hur man bloggar. Det här med tangentbord känns himla spännande!  Men nu är jag tillbaka. Med besked.

åka på semester

SEMESTER! YAY!
Imorgon bär det av till Arvika festivalet. Sen ska jag på något mystiskt vis ta mig till Hamburgsund för att segla med pappa och lillebror. Hur jag tar mig mellan Arvika och västkusten på söndag är ännu oklart. Att åka tåg/buss tar 8 fucking timmar!!! Och det är bara 20 mil! Hata Sveriges infrastruktur. Man måste åka jättemycket omväg, först till laxå sen till göteborg och därefter till hamburgsund. Crazyness.
Pappa uppmuntrade faktiskt att jag skulle lifta. Eller inte ställa mig vid vägkanten direkt...men om jag träffade ngra trevliga som skulle åt sydväst kunde jag ju åka med dem. Haha.

Blir nog inte mkt bloggande. Men ha det kalas!

xox/Unn


RSS 2.0