Je t'aime

När jag vaknade i morse (imorse? Je ne sais pas!) hade jag två missade samtal och ett sms som väntade på att bli läst.
Trots att jag kanske retar dig lite ibland för dessa samtal (tex när jag en lördagmorgon hade åtta(!) missade samtal) så gör dessa mig på glad, på ett ganska angenämt sätt. Jag blir glad därför att du trots ett oändligt utbud av roligare, tüffare, snyggare och allmänt bättre människor fortfarande kommer ihåg och har tänkt på mig. Det värmer.

Nu vet jag även vad jag sak göra på nyår! Har blivit bjuden på bal. I feel like Cinderella, the only differance is I, unlike Cindy, will be escorted there by my very own prince. And hopefully I won't have to leave at midnight...^_^

Beerfest

Jag lät bli mina studier och kikade på en high quality movie med ma frère. Vi tittade på Beerfest. Seriöst, man blev full bara av att titta på den filmen, så mycket öl dracks det!
Handlingen i korta drag:
Ett gäng amerikaner hamnar på en öldrickartävling i Deuchland och får fetingstryk. Varvid de bestämmer sig för att åka hem, bilda ett lag och öva tills nästa år. Sen åker de dit....

Vi svenskar var duktigt representerade i denna film där både 'Helan går' (det är alltid lika roligt när folk som inte kan svenska ska försöka sig på att bemästra vårt ädla språk) och svenska blondiner (dessa kom trea i öldrickar tävlingen!) förekom. I think we might have a bit of a reputation as fine beer drinkers....I wonder why... ^_^

Varningstexten i början var rätt humoristisk:
Warning! The beerdrinkers in this movie are trained professionals. Do not attempt this at home! If you drink an amount as extensive as displayed in the movie you will die!


'Redbull-gin for the win! Oh! Det rimmade ju!!!!'
CalleP uttalar sig.

Jag har nu vidtagit åtgärder för att fullända mysbelysnings armadan i mitt rum. En av lamporna som tidigare hängde i det rum vi nu kallar för "Biblioteket" har flyttat in till mig. Aj ehm mucho pliised vitt te resalt! Dock har jag plockat ner den omständiga hjärtformade lampan. Den var ändå inte så snygg...

Jag har funderat lite på en grej när det gäller det svenska språket, och då uppskattningsvis cirka 94% av mina dagliga lyssnare antingen har gått eller går samhäll (kultur) och därmed är lite, lets be frank, språksnobbar, så borde väl någon kunna hjälpa mig med mitt dilemma. Snälla?
Heter det 'idag' eller 'i dag', 'ikväll' eller 'i kväll', 'imorgon' eller 'i morgon'? Är båda rätt eller bara det ena? Om båda när säger/skriver man vad?
Till mitt försvar har jag att säga att jag är upppvuxen utomlands och att jag går natur och därmed inte behöver kunna svenska för att komma in på några utbildningar.

Kärlek till er alla!

Saturday night fever

Har hjälpt lillebror att searcha efter en pizzeria med hemkörning. Exelle är nördiga för de har bara hemkörning till campus. Dumt påhitt!!

ikväll blir det nog minuspoäng på partyskalan. Samhällskunskap. Det som är jobbigt är att jag vet en massa trevliga partaj jag skulle kunna uppsöka men pga akut pluringbrist får jag tillbringa kvällen i hemmets lugna vrå tillsammans med mina skolböcker för att försöka komma ifatt med mina studier lite. Yey. Not.

Jag vill se Borat. But nobody wants to go with me. o.O snuft

Men nu ska jag följeslaga min kärigaste broder till pizzerian. Se till att han inte springer bort på vägen -det har hänt innan!

lurve

How ya donin'?

Mitt attempt att pigga upp mig själv lyckades alldeles otroligt väl!
Inte bara var jag på löjligt bra humör under hela skoldagen men jag har även lyckats få en hel massa betungande saker gjorda. Till exempel:

 1. Posta iväg den där förbannade tre telefonen.
 2. Lämnat tillbaka Narnia, som egentligen skulle ha varit tillbaka hos filmuthyrningsfolket i lördags. För övrigt har de även ringt mig och bett mig, vänligt men bestämmt, att lämna tillbaka den. Tihi
 3. Betalat mina skulder till VideoMix.
  Så nu vågar jag mig in där igen...
 4. Reklamerat mina beloved Acne jeans som knappt höll ett halvår. Människorna på Olsons var mycket mer förstående än jag hade väntat mig. De skulle ringa upp Acne och höra om jag skulle få ett nytt par jaens eller ej. Jag får besked i veckan.
 5. Intervjuat klart alla de sökande till elevrådsstyrelsen. Shait va svårt det kommer att bli när jag och Sanne ska bestämma oss för vilka som är de två bäst lämpliga kandidaterna på måndag eftermddag! Alla är ju så bra!!!

För att fira att jag är så bra spenderade jag mina sista tjugo kronor på en hemlig påse från fd Ragazza, som nu bytt namn till ngt som lät lite mer fancy (kommer dock inte ihåg det vilket tyder på att det inte var ett så bra namn...). Som en liten present till mig själv. 
I paketet fanns:

 • En ganska fin lite-mörkare-än-babyblå hårklämma
 • En absolut hideous frisör-klämma. Imagine: vit grund med babyblått glitter-lack och svarta gepardfläckar på ovansidan. Isch! Kan nog mycket väl vara det fulaste håuppsättningsverktyg jag har skådat.
 • Ett 1,5cm brett, stelt plastarmband i tro det eller ej babyblått och vitt(!).
 • Ett plastigt men helt okej sjuradigt armband.
 • Ett vidrigt, smalt armband som en sjuåring skulle bli över lycklig för. Färgerna: Rosa, lila och BABYBLÅTT!
 • De fulaste tofsar jag någonsin sett! På varje snodd sitter tre små förskräckligt fula glitterstens prydda rosor fast. Naturligtvis var även vissa av dess babyblå. Tur att mitt hår är för kort för att sättas upp!

Varför just BABYBLÅ är ju min stora fråga just nu! Men jag blev ändå glad för mina presenter! Tanken var ju god! Och framför allt så var det en överraskning! I luv suprises! ^_^

Tyvärr har jag dragit på mig en lite besvärande huvudvärk sen jag kom hem....annars är det bara bra tackar som frågar!
Happyness is just a teardrop away

JAg känner mig inte helt glad. Vet inte riktigt vad det beror på. Känner mig inte direkt uppskattad.
Lite utnyttjad. Jävla Tre, jävla intervjuer, jävla projektarbete och jävla...
Jag är nog mest likgiltig.

Fan, så här vill jag inte ha det! Nu vill jag vara glad igen!
Synd bara att alla företaganden känns så jobbiga.
Nej, nu tänker vi på bra saker!
Raindrops on roses and whiskers on kittens
Brown paper packages tied upp with string
These are a few of my favorite things

(Nothing beats the SoM when it comes to cheering me up. ^^)


Three is a magic number

Tre.
Tre's kundtjänst.
FY FAN VILKEN SEG TELEFONKÖ!

Jag har nu sammanlagt suttit nästan en halvtimme och lyssnat på trivsam mer eller mindre nutida pop-musik av varierande kvalité. Först ringde jag vid tjugo över sex och satt imobiliserad med luren tryckt mot örat jätte länge utan möjlighet att gå och hämta min bok som låg i köket. När jag väl kom fram kunde inte Karl hjälpa mig så han kopplade mig till Erik. Erik sa att systemet låg nere, men att jag skulle få hans direkt nummer så att jag skulle komma fram DIREKT när jag ringde upp honom en timme senare.

Sagt och gjort en timme senare ringde jag. Lättsad vi tanken på att jag skulle komma fram direkt. En signal gick fram, två....sen

Kö.

En stund innan Erik svarade andra gången så fick låtlistan som spelas upp i köerna krupp och repeatade refrängen på Whitneys gamla dänga som går något i stil med: 'Oh I wanna dance with somebody, I wanna feel the heat of somebody, YEAH I WANNA DANCE WITH SOMEBODY, WITH SOMEBODY WHO LOVES ME (Waila-waila-waila)'. Jag trot jag kan ha ut veklat någon sorts allergi.
Nu ska telefon-jäveln tillbaka vare sig de vill ha den eller inte.

Three is a magic number låter det ju så fint när man ringer tlll någon med Tre. Det måste vara väldigt ond magi som inte har någon förmåga att göra gott what so ever!!!!!!!!!!!!
Tre=onda ( på ett ocoolt sätt!)

unn blogg

Jag är så sjukt omotiverad att skriva min engelska uppsats. jag tror jag skiter i det. jo, så får det bli. Det är ju bara mig det drabbar ändå. Och jag har redan för käsa betyg för att kunna bli någonting över huvutaget att det inte spelar någon roll vad jag får i engelska. Fast det skulle vara extremt knäckande att få ett vg. Det fick jag ju på första provet. Dan hade lika gärna kunnat slå mig i magen, så kul kändes det. Jag orkar inte mer!

 Just nu hade jag behövt en famn att försvinna in i och någon som säger att jag är bra.

Jag tror jag ska sluta äta godis igen. Jag mår ju bara dåligt av det.

(Titeln på detta inlägg är för att min blogg ska komma upp först av alla när man söker på 'unn blogg', atm så kommer alla vännernas bloggar upp före min egen när man googlar nyss nämda sökord....så tycker jag inte det ska vara!)

Snygghetsnivå

Jag brukar inte vara den som känner begär efter min nästas prylar, avundsjuka är inte något jag normalt sysslar med men det finns ett fenomen som gör mig en smula (okej ganska mycket) avundsjuk. Jag avundas de människor som har en jämn snygghetsnivå. De där som alltid ser bra ut.

JAg kan med en gång säga att jag verkligen inte på något vis kan räkna mig till den kategorin människor, jag vet nog ingen som kan se så skabbig ut som jag. För att jag ska bli snygg (för ja, tro det eller ej så kan jag vara snygg!) så krävs det mycket fördelaktiga kläder, välgjord makeup, ordentligt tillrättalagt hår och att det är en bra dag. Med andra ord är jag inte snygg speciellt ofta.

Men dessa människor som ALLTID lyckas med att se bra ut retar mig lite. Observera att det är skillnad på att VARA skitsnygg a la fotomodell och att lyckas se snygg ut hela tiden. De jag syftar på är de som aldrig riktigt har en dålig dag, de som lyckas hålla en jämn nivå på sin snygghet. Det önskar jag att jag också kunde.

Jag kom att tänka på detta idag när jag tillsammans med tjejerna i min klass var ute och åt farsdagsmiddag på Venezia. Efter ett tag åkte det naturligtvis fram kameror av åtskilliga slag. När jag såg hur dålig jag blev på bild efter bild slutade jag att titta på mig själv och kika lite på de andra. (varför tittar man bara på sig själv när man är med på en bild??) Då slog det mig att vissa alltid lyckas vara snygga. Avundsjukanär total.

Nu MÅSTE jag skriva min engelska review. Hann inte skriva den innan jag cycklade iväg till Venezia då jag lyckades somna i soffan när jag läste psykologi. Oops.

fettma

Ett halvår av glassfrosseri och motionsvägran har givit resultat. Nu är jag FET.

Synd bara att jag inte uppskattar min nya extended version kroppshydda.

Men desto mer jag tänker på att jag blivit fet desto mer äter jag. Det är en negativ spiral.

Jag har nog inte gått upp så mycket i vikt (ännu) men jag har tappat ALLA mina muskler och ersatt dem med fett.

Varför skriver jag detta? Dte är ju inte direkt någon som bryr sig....knappt ens jag själv.
Folk vill bara veta av en när man är glad och det går bra. Fast inte för bra. JAg får inte vara lyckligare än någon annan. Jag måste vara lagom deppig för att någon ska vilja veta av mig. Men absolut inte för deppig för då är det ingen som orkar. Det gäller att hålla sig på mattan.VAra lagom. Fy fan. Aj. Örfil. Jag ska sluta svära. Det tillför inget till mitt språk så då tycker jag att jag egentligen kan låta bli.

Jag är nog inte så deppig som jag verkar. Bara nollställd egentligen. Typ som att allt kvittar. JAg kan ju ändå inte nå upp till alla de krav som ställs på mig.

JAg är bara en liten oviktig del av alltihop. Det är det jag gillar med kommunism tankarna: att alla är delaktiga och viktiga. Så känns det inte nu.

Jag tror inte att jag har förmågan att beröra. JAg är bara en appro på ingenting person som man umgås med en liten stund men sen tröttnar på.

nu ska jag nog försöka mig på att se det logiska i mina mattetal. Det är så skönt med matte, svaret finns ju där mitt framför mig dte gäller bara att hitta det.

until we meet again

Vem är hon ihop med?

Jag tycker det är lite roligt att titta på vilka folk är ihop med på helgon.Vissa länkar ju till sin pojk/flickvän i sin info..och jag tycker det är lite spännande att kika på vem som är ihop med vem. Speciellt om jag inte känner dem. Ofta kan man se på något vis att folk passar ihop. De<har ofta relativt lik stil och man kan utifrån deras bilder utan vidare se dem tillsammans.
Men ibland blir man ganska förvånad och tänker saker i stil med:
 'Va! Seriöst, är dom två tillsammans?!?
Dessa par gör mig lite glad på något vis. Det känns så bra att vissa trots att de inte är 'likadana' kan hitta varandra.

Jag tror min facination hänger ihop med hur folk reagerar när jag säger att jag är ihop med Mårten (ja, just det, DEN Mårten). 94% reagerar med ett:
 'VA? Men ni är ju inte likadana!'

För mig finns det inget som är mer logiskt än att vi ska vara tillsammans och så är det kanske för de där paren på helgon också. Trots att det inte syns utifrån så det finns där. Någonstans.

Kvällstid

Firade Amandas birthday något försenat. Fast det var ju inte så mycket försenat, hennes födelsedag var ju alldeles nyss....8 oktober. Practicly yesterday!
Vi körde det vanliga paketet med bio och middag på någon fancy (nåja) resturang. Dagens film blev The Guardian. Den var faktiskt jätte bra! Det trodde jag verkligen inte då varken titeln eller trailern bådade gott. Både Aston Kutcher och Kevin Kostner var superba i sina roller. Jag brukar inte vara något stort fan av någon av dessa bägge herrar, men casting folket hade verkligen gjort ett bra jobb med denna film.

Sen bar det av till Koh Thai är vi intog mumsig föda.

Idag har jag köpt böcker, fyra stycken för 120 kronor. Detta skedde på antikvariatet, ett mycket trevligt ställe! Jag köpte 'Tills vi möts igen' och 'Princess Daisy' av Judith Krantz därför att jag gillar hennes böcker, 'Sugar' av Michel Faber för att jag gillade omslaget (lite Alice shopping där ^^) och Siddhartha av Hermann Hesse för att Mårten sa att den var jätte bra. Jag känner min lite nöjd.

Nu har jag också äntligen fått iväg klasslistan med vilka namn som ska stå i klassbandet i studentmössan. Sheisse snart tar jag studenten! Det känns overkligt.

Nu ska jag gå och lägga mig. Kanske påbörja en av mina nya böcker? Tja, why not liksom? Lite tråkigt att behöva sova själv bara....det blir så kallt då. Menmen det finns inte mycket att göra åt saken. Det är bara att bita ihop och lägga på sig en extra filt.

Lovelovelove

bomb

Prag var wonderful men jag kan inte förstå hur man kan sakna någon så mycket som jag saknade min älskling.
Jag hade aldrig orkat med en long-distance grej. Jag är sjukt tacksam att jag slipper.Some days you just can't get rid of a bomb.

Batman-the movie, från -66, är sjukt rolig. ^^


RSS 2.0