Unn, Published Author

Det är helt fucking crazy! Jag ska publiceras i en antologi!
Tog lite mod till mig och skckade in min text om kylskåp, efter att ha gjort några minor adjustments, till tävlingen ORD-07(Nån som kommer ihåg den texten? Publicerade den i bloggen för lääänge sedan, går under namnet Elektricitet). Det som tilltalade mig med tävlingen var att alla skulle få ett omdöme. Så då tänkte jag att det vore kul att se vad någon som kunde lite skulle tycka om ngn av mina texter. Så då tog jag kylskåps texten. Sen glömde jag bort det hela. och idag fick jag ett mejl om att de valt ut sexton texter som ska publiceras och att min var en av dem!
Det är så jävla galet att min text har valts ut av en JURY för att publiceras i en antologi! Jag ska bli publicerad! Det är någon som tycker att min text är bra och vill sprida den till folk! Herre jösses! Jag är helt studsigt glad! Motiveringen/omdömet löd:

Unn Swanstrom ? Elektricitet  (prosadikt)                                         
 Här en text full med fantasi och lekfullhet. Det roliga är att man kan göra det om något som man ser varje dag men egentligen inte ägnar många sekunder åt: kylskåpet. Vi har det för att överleva i vår vardag men du visar att det är mer än så. Det är material för ett härligt stycke prosadikt där man får en rad tankar och funderingar. Vardagsfilosofi på pränt. Just som det skall fungera.


Hur knäppt är inte detta? Jag har tydligen skrivit en prosadikt, det ni! Nu är jag är både snygg och smart! ^_~

Detta är overkligt.

Mannen i mitt liv

Det är så konstigt att se sin bild under texten Kvinnliga Modeller men något som kändes ännu mer odd var detta:

image26

Det blev nog lite fel när hon la in det hela....antingen det eller så ser jag ut som en man.

festival!

Nu er jag fattig hest. Men min festivalsommar är inbokad och betalad för! Hell yeah! :-D
So till sommaren kommer det att bli:

 • Siesta, (455 kronor)
 • Peace & Love, (1025 enkronor)
 • Arvika, (705 riksdaler)

Om det eventuellt blir en sväng på Emmaboda återstår att se. Det beror väl lite på om någon vill åka med mig.
Feeeestival!!!!!!!!


hiss slash diss

Hissar
↑ Mårten, för att han är wonderfull och tittar på satc med mig trots att han egentligen inte tycker att det är bra. Och för att han är bra på att göra greksallad.

↑ Min tandställning, citat Unn: "Man får ju njuta av matupplevelsen mycket längre än alla andra..."
Nu vill jag bara ha ut skiten ur min mun.

↑ Festivalsommar, det närmar sig! Snart är det Siesta och imorgon ska jag köpa biljetter till Peace & Love och Arvika. Yeahyeahyeah! Så fort jag får pengar på mitt kort ska jag även köpa Siesta biljetten.

↑ Toftastrands tårtbuffé, så mycket tårta du kan äta för 49 kroner. Sigrind, Unn, Jon och Millan on a mission!

↑ Pantalong, den bästa second hand affären jag sett i mitt liv! Finare grejer och mycket bättre priser än Fröken Ö som varit Växjös bästa so far. Jag vill ha massor av cash nununu! Då skulle jag kunna köpa allt jag hittade på Pantalong. Den affären är lätt värd en tripp till Sandsbro!

↑ Sigrid, för att hon har så mycket bra musik (sådant jag faktiskt hört!) på sin dator som hon är god nog att dela med sig av. Küss på dig!

↑Malin, för att hon är så bra på att rida distans. Groomade åt henne i lördags, kul men jobbigt! Att stiga upp klockan 03:45 är inget fel de klena!

Dissar
↓ Millan och Jon, för att dom är såna jävla whiners som inte kan äta tårta!

↓ Att jag har så få male friends.

↓ The Ark, för att dom är jävla sell-outs. Att Prayer for the Weekend faktiskt är en grym skiva kan inte hjälpas. Sell-outs they are. (Allt är Rix-fm's fel. Jag hatar den jävla kanalen!)

Tandvärk

Nu tycker jag att någon ska komma hit och krama mig lite så att jag blir lite gladare. Jag behöver bli tröstad för jag har ont. I mina tänder. Jag behöver en kram. Fast jag är egentligen inte speciellt oglad. Vilket är bra.
Jag har varit hos den solariebruna idag. Han spände min tandställning. Ouch. Fast jag har fått reda på varför min tandreglerare alltid är så fucking brun- han jobbar var fjärde vecka i Dubai! Han har alltså inget solarium i källaren! Fast det har han kanske också...jag vill tro det.

Thank you Mårten för den braiga låten. ♥

in bed, doggy style

Visst är det mysigt när vovven sover i min säng men nu känns det som att vi behöver diskutera vems säng det egentligen är! Det är jag som ska sova i huvudändan! Ronda-vovven ska sova i fotändan! Min hund är bra på att ta sig friheter. Jag frågade Ronja om detta verkligen var okej. Och fick då detta svar:
 "Hey, jag är gammal nu så jag får göra vad jag vill, chilla lite!" (she seamed to say)

Min systers kommentar angående hundar i sängen:
"Den enda som fick mer plats när jag fick en 1,20 säng var hunden..."

Så går det till hos oss iaf.

Ronda som sover

Så jävla obehagligt

Detta är vad de andra i klassen har skrivit om mig och som kommer att stå i Rapphönan:
Hej det är jag som är Unn-usual. Jag är en Unn-derbar tjej som Unn-drar mycket om Unn-gefär allting i Unn.iversum. Jag borde nog bli statsminister.
Lite kul om du frågar mig...^^

Jag varnar härmed känsliga lyssnare för äckliga detaljer. Är du äckelmagad? Läs inte vidare.

White Russian kallsupar är inget jag rekomenderar. Det gör förbannat as-ont när alkoholen reagerar i lungorna. Att kroppen försöker få ut skiten genom att kräkas gör inte upplevelsen ett dugg trevligare.
Jag vaknade i morse klockan halv fem av att jag hade så jävla fucking asont i innanför nedre delen av revbenen och till bringade trekvart med att hälla ut mitt innanmäte i toalettstolen. Jag trodde allvarligt talat att jag skulle dö. Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv. Feber hade jag också, så jag frös som en gnu för att i nästa sekund svettas floder. Så jävla vidrigt.
Jag vet iofs inte om det beror på

Har inte kunnat plugga heller, vilket jag verkligen hade behövt. Hade två kapitel engelska till imorgon och så hade jag behövt göra supersupersuper mycket projektarbete idag. Jag vet fan inte hur jag ska lösa det här. Det är fyskist omöjligt att hinna med så mycket som jag måste för att klara skolan. Jag vill bara gråta. Men jag hinner inte. Plus att skolan är inte värd att gråta över. Det finns så jävla mycket annat som betyder så mycket mer än att "bara" få vg i en kurs. Just nu ligger att behålla den mat jag försökt äta i magen högst upp på min prioriteringslista.

Jag avvaktar morgondagen för att se hur mitt tillstånd är då. Så vid ca 07:37 kommer det nog att tas beslut huruvida jag ska gå i skolan eller inte.


Musik, framtid och sånt

Nu har jag anmält mig till lite universitetskurser och så inför hösten. Mest för att se hur det är att söka. Anmälde mig till arkitekt i lund, Götet och Stockholm. Jag vet att jag inte kommer att komma in iom att mina betyg är för kässa men man vet ju aldrig vad som kan hända...it could happen! Fär uton det så anmälde jag mig till några kurser på Växjö Universitet, om jag skulle ångra mig och inte alls ha lust att jobba till hösten så kan jag ju plugga nån kurs tänkte jag. Fast det var inte direkt någon som kändes superhet.

Har kommit på att The Poliphonic Spree inte är så himla dumma. Fast jag hatade dem ganska jätte mycket när jag höll på att lägga in låtarna på datorn, hade inte access till internet så jag fick skriva för hand, vilka jävla låttilar! Så himla långa! Men jag blir lite glad av dem. ^^
Jag gillar musik man blir glad av! Pallar inte deppa. Det är så tråkigt! På något sätt känns det som om jag redan har gjort det, deppat alltså. Därför har jag inte riktigt tagit till mig typ Morrissey. Hade jag blivit introducerad förra våren hade jag älskat det, men inte nu. Därför åkte han ur mitt cd-case ganska snabbt. De flesta av Lasse Ws skivor har också fått ge upp sina platser för lite gladare, mindre melankoliska skivor.
Så här följer en liten hyllningslista till mina favorite happy artists:

 1. Maia Hirasawa Jag är helt kär i henne. Köpte hennes sikva när hon var här och spelade i tisdags. 100kr! Signerad dessutom! Favoritlåtarna är Gothenburg, And I Found This Boy och You and me and everyone we know. Litet minus är att alla låtarna från ep:n är med så det är egentligen bara 6 nya låtar.
 2. Laleh Prinsessor är helt fantastisk! Mys-glad.
 3. Salem Al Fakir Har ni sett hans videosar? Man blir så lycklig i hjärtat! Av båda två! (this is who i am är nästan lika adorable som good song)
 4. Billie the Vision and the Dancers Bästbästbäst på det där med glädje.
 5. Lasse Lindh Ny skiva, fortfarande söt och fortfarande en glädjespridare.
 6. I'm from Barcelona Lyssnade på deras ep och sögs tillbaka till festivalsommaren '06. Sprudlande glädje! Det är ju så man ska göra, dra ihop alla sina vänner, åka runt i en stor fet buss och spela en massa glada låtar. De har fattat grejen!
 7. Je t'aime mon Amour Jag är kanske inte helt opartisk när det kommer till just detta band men glad blir man! Jag får iaf väldigt positiva associationer av deras musik...
 8. The Beach Boys Jag vet inte varför jag bara gillar dem med all sin stämsång och glada melodier.
  Bubblare: Detta hör egentligen inte alls till denna lista men jag tar med det ändå. Att jag hittat min iPod! Då blev jag mucho happy. Den hade varit borta hela lovet. Gissa var den låg...just det ja, i min skolväska.

Ikväll blir det party hos Emma. Idag är det fredagen den trettonde april, min andra födelsedag och inte en jävel har sagt grattis.

TÄVLING!
Jag utlyser härmed en ny fantastisk tävling! Igår cirka klockan 13:20 placerade jag en knäckebrödsmacka på en stadig gren i vår Rhodedendron buske. Tävlingen går ut på att man ska gissa hur länge den får ligga kvar. Den låg fortfarande kvar idag när jag kom hem från skolan...så what ya think? Fint pris utlovas.


Unn tänker om musik och framtid och sånt

Nu har jag anmält mig till lite universitetskurser och så inför hösten. Mest för att se hur det är att söka. Anmälde mig till arkitekt i lund, Götet och Stockholm. Jag vet att jag inte kommer att komma in iom att mina betyg är för kässa men man vet ju aldrig vad som kan hända...it could happen! Fär uton det så anmälde jag mig till några kurser på Växjö Universitet, om jag skulle ångra mig och inte alls ha lust att jobba till hösten så kan jag ju plugga nån kurs tänkte jag. Fast det var inte direkt någon som kändes superhet.

Har kommit på att The Poliphonic Spree inte är så himla dumma. Fast jag hatade dem ganska jätte mycket när jag höll på att lägga in låtarna på datorn, hade inte access till internet så jag fick skriva för hand, vilka jävla låttilar! Så himla långa! Men jag blir lite glad av dem. ^^
Jag gillar musik man blir glad av! Pallar inte deppa. Det är så tråkigt! På något sätt känns det som om jag redan har gjort det, deppat alltså. Därför har jag inte riktigt tagit till mig typ Morrissey. Hade jag blivit introducerad förra våren hade jag älskat det, men inte nu. Därför åkte han ur mitt cd-case ganska snabbt. De flesta av Lasse Ws skivor har också fått ge upp sina platser för lite gladare, mindre melankoliska skivor.
Så här följer en liten hyllningslista till mina favorite happy artists:

 1. Maia Hirasawa Jag är helt kär i henne. Köpte hennes sikva när hon var här och spelade i tisdags. 100kr! Signerad dessutom! Favoritlåtarna är Gothenburg, And I Found This Boy och You and me and everyone we know. Litet minus är att alla låtarna från ep:n är med så det är egentligen bara 6 nya låtar.
 2. Laleh Prinsessor är helt fantastisk! Mys-glad.
 3. Salem Al Fakir Har ni sett hans videosar? Man blir så lycklig i hjärtat! Av båda två! (this is who i am är nästan lika adorable som good song)
 4. Billie the Vision and the Dancers  Bästbästbäst på det där med glädje.
 5. Lasse Lindh Ny skiva, fortfarande söt och fortfarande en glädjespridare.
 6. I'm from Barcelona Lyssnade på deras ep och sögs tillbaka till festivalsommaren '06. Sprudlande glädje! Det är ju så man ska göra, dra ihop alla sina vänner, åka runt i en stor fet buss och spela en massa glada låtar. De har fattat grejen!
 7. Je t'aime mon Amour Jag är kanske inte helt opartisk när det kommer till just detta band men glad blir man! Jag får iaf väldigt positiva associationer av deras musik...
 8. The Beach Boys Jag vet inte varför jag bara gillar dem med all sin stämsång och glada melodier.
  Bubblare: Detta hör egentligen inte alls till denna lista men jag tar med det ändå. Att jag hittat min iPod! Då blev jag mucho happy. Den hade varit borta hela lovet. Gissa var den låg...just det ja, i min skolväska.

Ikväll blir det party hos Emma. Idag är det fredagen den trettonde april, min andra födelsedag och inte en jävel har sagt grattis.

TÄVLING!
Jag utlyser härmed en ny fantastisk tävling! Igår cirka klockan 13:20 placerade jag en knäckebrödsmacka på en stadig gren i vår Rhodedendron buske. Tävlingen går ut på att man ska gissa hur länge den får ligga kvar. Den låg fortfarande kvar idag när jag kom hem från skolan...så what ya think? Fint pris utlovas.


Som en söndag

Det känns så himla mycket som söndag idag fastän det är måndag. Denna veckan kommer att gå galet fort!

Idag har jag gjort klart kladd-översättningen av min film. Men det är fortfarande en hel del jobb kvar innan min översättning är helt och totalt klar. Jävla PA och jävla film. Jag HATAR The Illusionist, I'm so fucking trött på den jefla filmen! men nu får jag iaf inte mega panik så fort jag tänker på mitt PA.

Jag har ett litet, litet utdrag ur en msn.konversation sparad som ett privat inlägg i min helgondagbok. Jag blir alltid så glad när jag läser det. You make my heart quake. ^^

Detta är helt fett galet. Så jävla sjuk. Och totally fel och inte alls jag.
 


7

sju månader idag. ^_^
Det tycker jag är lite häftigt. Faktiskt. Har liksom aldrig sett mig själv som relations typen.
Jag var ju hon man strulade med men vars nummer man inte tog. I guess things things change.
Mårten, du är verkligen speciell (jag menar detta på ett bra sätt! Inte: speciell=lite märklig/knäpp).

Liten tråkig notis är väl att jag inte fått någon riktig puss av min man(han är ju faktiskt 20!) idag. Bara för att jag råkar vara lite sjuk så vill han inte pussa mig på munnen, inte så darlin' men jag tror skadan redan är skedd iom att du sov brevid mig i natt!
Hur stor skillnad är det egentligen ur smittosynpunkt att pussa någon på kinden gämfört med att pussas på munnen? Jag tror inte det kan ha överdrivet stor betydelse om jag ska vara ärlig...

fin, finare, mårten.
(förlåt och jag är cheesy nu men jag tycker om att visa vad jag känner i bokstäver som andra kan se, sådeså!)

RSS 2.0