Shoppingrunda och plus på kontot

Man kan faktiskt inte plugga hela tiden. Så jag tog lite ledigt nu i eftermiddag och for ner till stan. Hann träffa Malin en sväng och dricka en kaffe med henne innan hon skulle hoppa på flygbussen. Ser verkligen fram emot nästa helg då jag och hon får en weekend i Kungliga Hufudstaden tillsammans! Då ska det shoppas och semesternjutas.
Efter att ha vinkat av Malben fick jag det härliga infallet att traska ner till Röda Korsets vintagebutik i stan. Smart drag! För där inne snubblade jag över en hel hög med härliga fynd! Följande saker blev mina:


En stilig vas (mamma har en likadan... men den kostade INTE 20 kronor), två shotglas på fot, mönster till tre olika outfits och en fantastisk blå oversize-kofta.

Det bästa utav alltihopa är att min lilla shoppingspree landade på en slutsumma av plus 216 riksdaler! Efter att ha gjort av med 84 pengar på Röda Korset gick jag till Stadium och reklamerade en trasig luftmadrass. Så då fick jag pengar tillbaka och tre par härligt färgglada strumpor som jag tänker rocka i sommar. Känner mig sjukt nöjd!

Så nu är motivationen att plugga på topp! Heja mig!

Sista måndagen

Har haft en riktigt härlig helg med Lillasystern på besök!
.
Nu jäklarns är det tentaplugg som gäller. Har sista tentan innan sommaren på torsdag så jag borde verkligen lägga i en högre växel. Men av någon outgrundlig anledning så är internet så väldigt spännande just idag...
.
Kan inte fatta att detta är sista veckan på mitt första universitetsår!

Att uppleva regn

Jag har just upplevt årets första ösregn. Och jag har kommit fram till att regn inte riktigt är helt behagligt med regn. Blöta, kalla jeans som klibbar mot låren när man går hemåt i den begynnande natten hör inte till topp tre sensationer.
.
Det är helt sjukt att jag lyckats glömma bort fenomenet regn. Med tanke på att jag är av Växjö-börd så tycker man att regn borde vara ett tillstånd lika naturligt som syre för mig. Men så var tydligen icke fallet. För under vinterhalvåret har jag helt lyckats förtränga hur det känns när flytande vatten faller från himlen. Men det regnar ju också ovanligt lite i Umeå... uppskattningsvis har det väl regnat ett tiotal gånger i år. Fast det kanske är normalt för städer som inte är Växjö...?

change it up

Tog just fram ett tyg ur min stash för att sätta igång med en kjol jag fantiserat ihop i huvudet. Slogs dock av hur mycket av tyget jag hade (säkert tre meter!) samt hur fint mönstret var i sin helhet. Ju mer jag tittade på tyget desto mindre kände jag för att klippa i det. Köpte det för några år sedan men har tydligen förträngt hur charmigt mönstret av kastanjegrener är. Det är vit bakgrundsfärg med svart oppanpå. Så det är väldigt ljust och fint. Tanken slog mig att det kanske skulle vara fint att hänga upp det på väggen...
.
Så utan vidare åkte häftstift fram och tyget nålades upp som fond bakom mitt bord. Blev riktigt bra! Taket höjdes med säkert en meter! Detta iom att det ljusa tyget sitter från golv till tak. Bytte även gardiner från blommigt till vitt. Eftersom jag nu har tussilagosar utanför fönstret behöver jag inte mina blommiga gardiner för att få hopp om att vår/sommaren är på gång på riktigt. Nu har jag istället löv på väggen som en påminnelse om att det snart kommer bil löv på alla tusentals bjökar som huserar i Umeå. Känns vårigt och fräscht!

Om det inte är mörkt är det inte natt.

Varför är jag vaken mitt i natten och tittar på skräpig web-tv om jag vet att jag ska upp tidigt imorgon och gå på föreläsning? Det är liksom inte riktigt smart.

Vilken skillnad ett lager bets kan göra!

Gårdagens inredningsinköp inspirerade mig att göra fler improvements här hemma. Slipade och betsade ramarna till mina tavlor med dansande kvinnor. Innan var de rätt tradiga med misslyckad vitlasering.
Men nu! Satte tillbaka damerna i deras respektive ramar för en liten stund sedan. Det är som att tavlornas motiv fått en helt ny intensitet! Känns nästan som helt nya tavlor, jag kan knappt slita blicken från dem. Till på köpet var det alldeles gratis att fixa till detta då jag redan hade bets i färgen Mahogny hemma. Betsade ju mina sängben innan de skruvades fast på sängen.
Nöjd tjej.

nya saker

Har nu sett till att vara en duktig vuxen och deklarerat. Känns bra då jag får en härlig skatteåterbäring till sommaren. Dock råkade jag vara en dålig student och göra av med ett gäng av mina dyrbara slantar på stan. Vad jag köpte...? Inredning såklart. Hittade den perfekta lilla hyllan att lägga oöppnad post på, som inte ens var speciellt dyr! Och när jag ändå råkade befinna mig inne på Village hittade jag en härlig nyckelmagnet. Så nu slipper jag flytta på nycklarna varje gång jag vill använda mikrovågsugnen. Härligt!

Unns uppdaterade Önskelista

Ibland blir drömmar verklighet. Men hur ska min fairy-godmother veta vilka önskningar som ska förverkligas om jag inte ser till att berätta vad jag vill ha? Därför har jag sett till att skriva ner mina materiella önskningar, i min uppdaterade önskelista.
.
Håller nu tummarna för att min goda fe har en vettig internetuppkoppling!

RSS 2.0