fys

Att skriva (fysiklabbrapport) eller inte skriva (fysiklabbrapport), det är frågan.
Vi ska lämna in två per termin och jag har lämnat in två denna terminen redan. Iofs måste jag göra, och lämna in, fyra stycken denna termin pga att jag över huvu taget inte närvarade på två laborationer föregående termin. Oops.
Det kanske är lika bra att bli klar med den förbannade rapporten så att jag kan ägna mig åt garderobsbygge sedan.

Vi var på Ikea igår, jag, mamma, syster och pia-hia. Jag scorade ett styck vitrinskåp som jag ska använda som garderob. Mesa like. ^_^ Förutom skåpet, ett par tofflor och en vit LAMPAN så tror jag inte jag köpte något mer. Det tycker jag är väldigt duktigt av mig.

Oh well, I'll be off to the enchanted land of physics. So if you want to find me, you now have knowledge about my whereabouts.

Love

konstig

Jag känner mig konstig idag. Jag beter mig konstigt. På ett obra sätt.

Är det bara det att jag är så ovan vid att vara glad och må bra att jag stöter det ifrån mig på grund av att jag är så rädd att det ska försvinna? Jag vill inte förlora det jag har. 

Ikväll är det Marit men jag är så opepp att det inte är sant. jag hoppas jag får in ett bättre state of mind innan dess. Vore lite synd annars.

Allt känns skumt och förvrängt.
Vad är det med mig idag?

Parantes. Charlie Chaplin är grymt underskattad.

Nu ska jag duscha, sätta på mig min bästa pop-outfit, knalla iväg till konsum och därefter bege mig till Benjamin.
Sätt fart.

Idol avec mes amis

Franskaa är jy rölitt.

Da-gens-sys-kon-fa-jt
Vem ska gå till pizzerian? Konstigt hur tre personer kan vara fullständigt säkra på att det var just de som gick till pizzerian sist. Synd att inte Verona har hemkörning. Fast det hade ju varit bättre om Venezia hade haft det, de har nämligen mumsigast pizza och det är så långt dit.

Gah! Det verkar som att jag måste gå! Vad är detta! Någon har manipulerat med lott-dragningen! Iofs var det jag som drog, MEN ÄNDÅ! Bloody fiffel!


Idol-kväll i afton. Javisst! Det ska bli skojsigt! Long time no idol-kväll. I long for my compadres! Det ska bli roligt! My place (stan, inte öjaby) @ halv åtta. I hope everyone has got the info and can make it.


cash

Maggan från mitt konfaläger har skrivit om mig och boyfriend i ett helgondagboksinlägg(hon heter makt om du vill see for yourself). Det var tydligen hennes mamma som hade sagt att Mårten gjort ett kap iom att jag var förmögen och bra.
What?!? Är ju min spontana reaktion.
Hur kommer det sig att alla tror så mycket angående mina föräldrars ekonomi? Personligen har jag ingen aning om hur mina föräldrars ekonomiska situation ser ut. JAg har inte tänkt på det alls förrän helt nyligen. Ja, i samband med att min mamma gick och köpte ett hus så började man väl fundera lite.
JAg tycker inte om pengar, det är ett så känslig ämne. Det är ju en sådan sak man inte kan göra något åt om ens föräldrar har pengar eller inte. Det är ju som det är. Jag tycker det är jobbigt alltihop. VArför får man inte ha det bra ställt i sverige? Jävla jantelag.

Ser man mig som en bortskämd snorunge? Jag vill inte att det ska vara så!
Gah! Fan va jobbigt. JAg har fått seriösa komplex.

Varför ska jag få ha det så bra? I'm not worthy. Det finns ju så många andra som är så mycket bättre än mig.  

It makes me sad.

Uppsats/matematik

Så nu kan jag dra ut öronpropparna ur mina hörselgångar och åter släppa in alla ljud som kan upplevas som störande. Min svenskauppsats är klar, enbart en dag för sent! Jag ska läsa igenom den om en stund igen när jag har fått lite distans till den och kan läsa orden jag har totat ihop utan att storkna av dem. Sen mejlar jag nog iväg den till Gunnel.

In the mean time varför inte koppla av med lite Matematik D? Det vore ju trevligt! Ehum. Men seriöst, för att citera Siri: 'Ekvationer är så mysigt!'
Och ja, jag kan hålla med till viss del. Det är lite mysigt på ett skumt, svårt att förstå om man inte är natur nörd-sätt. Jag tycker faktiskt att intergraler och derivata kan vara ganska kul. Förutsatt att man förstår och får uppgiften rätt.
Och på tal om matte så sa Fredrik Abrahamsson, den bäste av lärare, på vår förra matte lektion att jag hade förändrats sen förra terminen. Han sa att jag såg mycket piggare ut och att han hade varit orolig för mig innan sommaren. Aj löv him sow mach. Ärligt talat hur många lärare är det som blir seriöst oroliga för en och stoppar en i korridoren och säger att man alltid kan komma till den om det är något man vill prata om på ett helt opedofiligt vis? (ja, det hände i våras) Inte speciellt jättemånga. Det är nog bara Fredrik vad jag vet.
Jag tror att skolväsendet skulle må bra av att ha fler lärare som han. Varför inte göra som jag föreslog i en kursutvärdering att vi klonar Fredrik och skickar kopiorna till alla skolor och så kan alla värdelösa lärare få sparken med buller och bång!
Det finns få saker som gör mig så upprörd som dåliga lärare!

Det sitter en söt kanin utanför mitt fönster. Jag tror den heter Malou. 


Täävling!

Jag har gjort det igen!
Vunnit en tävling i Morgonpasset i p3 alltså! Gud va jag är bra! Fast idag var det inte min förtjänst, utan min pojkväns.
Dagens tävling var flipp eller flopp. Det gick ut på att man skulle skryta om sin partner. Detta lyckades jag med, med bravur. Patrik Ernst blev rörd til tårar och tjejen-som-jag-inte-kommer-ihåg-namnet-på hade gåshud. Juryn var enhällig om att Mårten var underbar efter att jag hade beskrivit honom. Med fem flippar av sju möjliga tog jag hem tävlingen.
Det jag förlorade på var att att Olle Gart förknippade namnet Mårten med en gås och att jag, när de frågade vilken situation jag befann mig i just då, höll på att skriva min svenskauppsats. Men det kan inte hjälpas.
Jag har världens bästa pojkvän, för allt dom säger i radio ( vilket ju är detsamma som tv, fast utan bild ) är ju sant. ^_^

JaghjärtaMårten


konsert

Je t'aime mon amour. ^_^
Riktigt bra spelning! När man kom ut från Musikhuset så nynnade hela parkeringen på ba-ba-babeda-ba-ba.
Jag känner mig som en sån groupie. Fast inte riktigt.
Jag känner faktiskt klarinettisten...låter kanske inte riktigt lika creddigt som att känna basisten men wtf, ijdgaf [I jost don' givv a fock] som min bror hade sagt. Det är mkt tüffare egentligen. Bara att ingen vet om det.

Och Alice...
Du var jätte duktig!

Jag tänkte på det, dudsen i bandet i mitten såg verkligen ut som före detta Teknikum elever. De hade den rätta Teknikum "jag är lite geeky" looken. Jag gjorde en liten Gallup-undersökning angående ifall de såg ut som forna T-elever och 100% av de tillfrågade (Alice och Lisa) höll med mig om denna åsikt.

Let's take the lovetrain...

nope

It makes me sad, det faktum att jag inte KAN skriva längre. Innan ansåg jag mig i alla fall vara förmögen att sätta ihop ord på ett vettigt och ibland tom tilltalande sätt. Nu går det bara inte. När jag skriver i min hemliga bok måste jag tvinga fram orden, de flyter inte som de brukade.

Lite kan det nog ha att göra med att det är så oerhört mycket lättare att uttycka sorg, smärta och ledsenhet i text än vad det är att få fast lycka på papper. När jag är glad an jag komma ihåg hur det känns att vara ledsen men när jag mår riktigt dåligt och är oerhört ledsen kan jag inte minnas hur det är att vara glad.
På ett sätt tror jag att det kan vara lätare att knyta an till mörka känslor. Man är så rädd att man ska bli av med sin lycka att man håller det ledsna nära till hands för att man ska kunna ta till det  när glädjen mot ens vilja rycks ifrån en. För det är ju det man utgår ifrån, eller jag kan ju inte tala för någon annan men i alla fall jag vågar knappt tro att jag ska få ha glädje.

Det är lite som med komplimanger, man vågar inte tro på det utifall att den som säger det skulle ta tillbaka det den just sa och så kan man säga: 'Det gör inget, jag trodde ändå inte på dig.'
Sen tror man på all kritik som folk erbjuder en. 'Ja, visst är jag ful. Jag har ändå aldrig trott något annat.' kan man ju skydda sig med i sådana fall. Skulle man vara stolt över sig själv kan man ju inte skydda sig så. Å andra sidan är det ju bättre att tycka om sig själv.
Jag tycker om migsjälv. Tror jag, lite i alla fall.

Jag får inte ihop mina argument helt och hållet. Jag ser det själv. Titta så bra! Jag kan spara massor med rött lärar-bläck genom att inse detta själv. What ever. Skit samma.

lalalaa

Dagens biologilaboration var utan tvekan den mest givande på hela kursen.
Jag fejkade mensvärk och gick hem till Mårten. ^_^

Nu SKA jag skriva klart min svenskauppsats. Jag måste verkligen.Tyvärr är jag helt sjukt omotiverad.

Ikväll ska jag kika när Alice band, Thank God it's Friday, och Mårtens band, Je t'aime mon amour, spelar på musikhuset. Insläpp klockan 19 och inträdet kostar en ynka tjugolapp. Why not go?

Uppsats, någon?

Do you know that you are fine
and know that you are mine

Nu blir det svenska för hela slanten. I eftermiddag ska en uppsats påbörjas, skrivas och avslutas. Inlämningsdatum är imorgon. Det är nog bäst jag sätter igång nu.

There's no place like home

Jag tycker inte om att vara hemma längre. Vad är förresten hemma för mig? Jag vet faktiskt inte det just nu. På söder är inget som det brukade och i öjaby är inget på plats. Allting är bara fel. Överallt är det tomt.

Näsflöjt

Nu har jag beställt min alldeles egna näflöjt. Avundsjuk? Get one of your at Sveriges Näsflöjts Orkesters hemsida www.snor.se .
Det kostade tio av mina värdefulla prata-i-mobiltelefon-slantar men det får det vara värt.

Imorgon klockan åtta är det Camebridge prov som gäller. Writing.

Jag tycker att Dronterna i Ice Age är roliga. Tae-kwan-dodo! Alla dör. ^^

fragment

Jag är lite orolig för min vän. Att tillbringa natten på sjukhuset pga på tok för hög promille känns inte som en så bra grej att utsätta sig för. I send my love and hope things will get better.DEnna afton är hela "familjen" hos mamma, har nog bara hänt en gång innan och det var på inflyttningsfesten.Igår var trevlig.
Istället för att gå på festen med det dramatiska slutet var jag hos min pojke.

Det var en månad sedan vi blev tilsammans i fredags.
Allt känns så sjukt bra att man knappt vågar tro att det  är sant.
Jag är kär, big time.'Det funkar bäst när jag är mig själv!'
-Ville 6 år


Super Girlfriend to the Rescue!

Pojkvännen har drabbats av Den Hemska Sjukdomen.
Symptom: Huvudvärk, illamående, yrsel och uttalanden i stil med 'Jag ska aldrig mer dricka alkohol!'

Det är bara att dra dit och ta hand om spillrorna av det som igår var en väl fungerande pojkvän men som idag är någon liten, ynklig, sängbunden varelse. Så kan det gå.

Over and out!

Here I come to save the day!

It makes me nauseous...

Det är ju bara en jävla muta, den där datorn.
Jag tycker inte om den.
Det vore kanske roligt att hoppa på den...?

1 månad

Det har bara varit i en månad. En månad prick, idag. Men ändå så....så...ja, vet inte riktigt vad jag ska säga. Det finns ingenting jag kan säga här och nu. Jag är överväldigad.

Jag är så tok-kär att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Just nu bryr jag mig inte om vad fölk vill/inte vill läsa. Jag är kär och jag har ungen lust att vara diskret för att inte göra de som inte har dragit den långa vinnar-stickan, vinstlotten, i kärleks lottdragningen ledsna över att de ännu inte hitta den där personen. Jag har haft tur, sån ofantlig tur. Jag förstår det inte själv. När jag går på stan och ser par som går och håller varandra i handen undrar jag ibland i mitt stilla sinne om de har det lika bra som vi. Han och jag.
 Och när jag ser dem gå där hand i hand så hoppas jag innerligen att det är så. För i sådana fall så betyder det att de har hittat något ofantligt vackert och dyrbart. Och jag tycker om när människor är lyckliga.

Jag såg SingelCocherna i torsdags och blev så glad. Den nervösa blyga tjejen blev så förändrad! Hon vågade tro på sig själv och lyckades inse att någon visst skulle kunna tycka om henne. Sådant gör mig glad ändå in i själen, människor som lyckas förbättra sin situation till det bättre.

En annan sak som gör mig själa glad är trubadur-väckningen i p3. Jag tror det var förra veckan som en kille hade önskat att de skulle ringa upp hans flickvän och väcka henne med your song. Det var så vackert och hon blev så glad! Kan man få en bättre start på dagen än att höra någon bli så fantastiskt glad? Jag älskar det. Det får mig att tro på det vackra i världen. Sådant där viktigt som kärlek och vänskap.
Och oj, vad jag tror just nu. ^_^

Unn hjärta Mårten 

hård, kall tystnad

Hon ringde strax efter att Han hade gått. Hon ville prata ut. Och det kändes så välbehövligt. Jag erkänner att saker och ting har varit skumma på sistone, inte alls som de har varit tidigare. Vi har väl aldrig varit tysta på grund av att vi inte haft någonting att säga innan? Någonsin.

Det var jobbigt att erkänna. Tunga tårar rullar fortfarande ner för mina kinder. Men samtidigt som det är svårt känns det också bättre nu. Allting kommer att ordna upp sig och bli bättre än innan allt detta började.

Jag älskar henne på tok för mycket för att detta ska betyda slutet.

kaos

Säga vad man vill om att vara för det bästa eller vad det nu heter men jag tycker inte om det. JAg får dåligt samvete och att det är för jävla jobbigt att stå i mitten av allt och inte kunna påverka. Totalt jävla maktlös, det finns ingenting jag kan göra eller säga för att få tillbaka allt till det vanliga. Bitterhet, ensamhet, sorg, och tugna känslor det är vad jag ser. Och jag kan inte göra något åt det. Varför ska jag var så maktlös? Jag vill inte se dem var för sig, det är inte rätt. Fel,fel,fel. Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte. Jag känner mig som en treåring som envist biter sig fast vid det gamla men detta nya är bara stort skrämmande och läskigt. Jag vill inte ha det såhär. Alls. Allt är kaos och uppochner.

Fy, på dig Unn!

Gah! Måste få bättre diciplin! Nu ska jag plugga. INTE sitta vid datorn!

lägesrapport

Biologin är fortsatt knivig och min hals beter sig inte alls som jag önskar att den gjorde. Jag har bestämt mig för att jag SKA göra det där förbannade provet imorgon vare sig jag känner att jag kan det som kommer eller ej. Men nu har min hals börjat krabba och det är inte ett dugg angenämt. Min röst låter konstigt och jag har ont. Dumt, dummare, dumtast.

harmoni

Just nu känns läget stabilt. Idag på religionen hade vi besök av en man från Hare Krishna. Det var spännande! Han pratade om deras sätt att se på livet, universum och allting. Han berättade om deras filosofier och tankebanor när det gällde livet och döden. Sådant får mig alltid att stanna upp och tänka efter. Jag tror man gör det på tok för sällan, det är så lätt hänt att man bara kör på som vanligt och inte tänker efter på vad det egentligen är man sysslar med. Man tänker för sällan på vad det är som är viktigt i ens liv och för mycket på alla småsaker som egentligen är totalt oviktiga. 
Okej, jag har biologi prov imorgon och det känns för jävla jobbigt men om man tänker efter lite, hur många av de prov jag har gjort sen jag började gymnasiet kommer jag ihåg? Eh, en handfull kanske? Och hur många av dessa kommer att påverka min framtida lycka? För modligen inte speciellt många, om ens något. Det löser sig ju alltid på något sätt, även om man kanske inte alltid tror att det ska göra det.

Nu ska jag göra mitt bästa för att lära mig så mycket jag kan om cellbiologi och växtbiologi. Sen får jag be en bön och hoppas på det bästa.


Remember: Don't panic!

Jag tror det ligger mycket i det.

privat chaffis?

Idag har jag gått runt och varit nervös hela dagen. Mårten hade uppkörning idag och han vägrade tala om för mig hur dags det var. Följden av det blev alltså att jag var tvungen att vara nervös hela dagen istället för att kunna koncentrera min nervositet till en viss tid. 
13:48 fick jag sms:et, han hade klarat det! Jubel utbröt(in my mind...)!
Men då hade jag gått och varit nervös så länge så då kunde jag inte riktigt släppa det. Jag får helt enkelt anta att körkortsnervositeten övergått till biologinervositet. Prov i övermorgon, jag kan ju säga såhär att jag inte direkt ligger bra till för ett mvg, eller ett vg, eller ens ett g. I'm totally fucked!

Jag fick btw skuts hem från skolan idag. ^_^ Kändes dock lite skumt att få sitta fram och att Birgitta inte var med i bilen. Men jag kan nog vänja mig. ^_~ Detta känns bra, nu har jag både ett styck pojkvän och ett styck bästa vän som har körkort.  Om jag hade haft en bil som de hade kunnat köra runt mig i hade jag aldrig mer behövt cyckla/gå/vingla/krypa/kräla/jogga någonstans...hur bra hade inte det varit!!! XD
Fast nu har jag inte det. >_<                                [seriöst smiley-missbruk]

Jag har nu haft första mötet med min projektarbets-handledare, engelskaläraren JAL. JAL är en liten tant som luktar konstigt, röker mycket och när hon ska handla handlar hon förmodligen bara hårnät och hundmat.
Med JAL pratade jag om min projektarbetes idé, jag har tänkt att jag ska göra undertext/subtitles till en film. Hur bra är inte den idén! Helt bloody brilliant, om du frågar mig.

Idag när jag fick skuts hem av min pojkvän (som har körkort ^_^) såg jag både 129 OCH 130! Helt galet bra!

Än en gång, Grattis Mårten!

tidsbrist

Jag behöver mer tid!
Mer tid till skolan
Mer tid med mina vackra vänner
Mer tid med Mårten
Mer tid att träna
Mer tid att läsa
Mer tid att skriva
Mer tid att tänka
Mer tid med mig själv
Mer tid med familjen
Mer tid i stallet
Mer tid att vara
Jag behöver mer tid!

Nu ska jag försöka hinna med en fysiklab-rapport,
 lite matte och att få in så mycket biologi i mitt huvud som det bara är möjligt.
Jag känner mig stressad.
När ska jag hinna läsa klart Brott och Straff?
Den ska ju vara klar till nästa vecka...
...tror jag.


Hold me, thill me, kiss me, kill me
RSS 2.0