hey there delilah

PLAIN WHITE T'S LYRICS "Hey There Delilah" Hey there Delilah What's it like in new York city I'm a thousand miles away but girl tonight you look so pretty Yes you do Time square can't shine as bright as you I swear it's true Hey there Delilah Don't you worry about the distance I'm right there if you get lonely Give this song another listen Close your eyes Listen to my voice it's my disguise I'm by your side Oh it's what you do to me Oh it's what you do to me Oh it's what you do to me Oh it's what you do to me What you do to me Hey there Delilah I know times are getting hard But just believe me girl Someday I'll pay the bills with this guitar We'll have it good We'll have the life we knew we would My word is good Hey there Delilah I've got so much left to say If every simple song I wrote to you Would take your breath away I'd write it all Even more in love with me you'd fall We'd have it all Oh it's what you do to me Oh it's what you do to me Oh it's what you do to me Oh it's what you do to me A thousand miles seems pretty far But they've got planes and trains and cars I'd walk to you if I had no other way Our friends would all make fun of us and we'll just laugh along because we know That none of them have felt this way Delilah I can promise you That by the time we get through The world will never ever be the same And you're to blame Hey there Delilah You be good and don't you miss me Two more years and you'll be done with school And I'll be making history like I do You know it's all because of you We can do whatever we want to Hey there Delilah here's to you This ones for you Oh it's what you do to me Oh it's what you do to me Oh it's what you do to me Oh it's what you do to me What you do to me

Skor

Jag blev så glad! Jag bajkade hem från Sigrids casa när jag ser Lovisas Erik hålla på att breda ut några preseningar över gräsmattan framför Kronobergskolan (det är inte detta som gjorde mig glad). Strax intill preseningarna sitter min syster och fjortis-flocken (nej det var inte heller detta som gjorde mig glad). Jag frågar Ylva vad de håller på med och hon svarar att de ska titta på när ett antal dumdristiga elever från deras skola ska spela såp-bandy (nej inte heller detta). Det som gjorde mig glad var att precis efter det att jag och lillasyster hade bytt diadem så frågade en av flockmedlemarna (Emma???) om jag hade nya skor. (inte riktigt ännu..). Jag svarade att det hade jag (jag räknar fortfarande mina höga kilar som relativt nya). Då sa hon det som gjorde mig glad, citat: "Du har alltid så många nya snygga skor!" slut citat.

Jag har många, snygga, nya skor. Det gjorde mig glad.

Hopp

Jag fick just lite mer hopp för världen. Kärlek är inte ett påhitt som inte längre existerar. Min bror har presenterat mig för Simple White T's och deras jätte vackra låt Hey there Delilah.
Den ger mig en varm känsla i magen och mitt hjärta bara smälter. Så vackert!Jag har nu gjort minst femton försök att med ord beskriva hur den får mig att känna mig men inget av dessa har varit framgångsrika.

Det bästa vore nog att knycka en formulering från humorgruppen Einsteins Kvinnor.
Tur att det finns dem som har det bättre. Om det bara hade funnits människor som hade det sämre än mig så hade ju hela meningen med att leva slutat att existera. Enligt mig lever vi för att sträva. Så fort vi har uppnått någonting hittar vi något nytt att sträva efter. Och så fortsätter vi. Det är inte girighet, bara den glöd som håller oss levande. Alltså den eld som gör att vi inte bara fortsätter att andas utan verkligen lever.
Jag tror att de olyckligaste människorna i denna värld är de sm inte har något att sträva efter. De som inte kan hitta något de vill ha, vare sig det är något materialiskt, en sysselsättning eller en känsla.
Jag känner mig lyckligt lottad. Jag har så mycket. Men jag vill ha mer. Det är det som är skillnaden mot för ett halvår sedan. Då fanns det ingenting jag verkligen ville ha, jag hade inget mål med min tillvaro och allt var bara svart. Jag kunde inte se något annat än det som var just då. Jag är glad att jag vill ha mer.

Hey There Delilah ger mig hopp om kärlek. Denna låt ser jag som ett bevis på att kärlek faktiskt finns på riktigt och att den kan förändra världen. Och om det händer andra så kan det ju lika gärna hända mig, eller hur?

Min första lista

Jag har faktiskt aldrig någonsin publicerat en lista genom hela min karriär som bloggare så nu kände jag att det måste liksom vara min plikt eler ngt sådant.

1. Var hittade du den här listan? longlostpenpal.blogg.se aka jenny!
2. Var är dina föräldrar födda? Båda två är genuina växjöbor
3. Vad är det senaste du installerade på datorn? Kan jag ens installera grejer??? I doubt it...
4. Vilken är din favoritrestaurang? Det var fiskepiren men de hade ju fräckheten att slå igen så jag får väl svara att jag inte har någon favorit.
5. När badade du i en pool senast? Ehh...kanske....hm. Jo! Nu vet jag! I Danmark (Marienlyst) på mina morföräldrars bröllopsdag.
6. Har du varit med i någon skolpjäs? Jag säger bara Jubileumsspektakel, Julkalendern, Abba projektet.
7. Hur många barn vill du ha? Två, eventuellt ska mina döttrar Ingrid och Iréne få en bror som lystrar till James också. Men det är inte riktigt bestämt ännu....
8. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Dansband kan få mitt blod att frysa till is. Bokstavligt talat.
9. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? Gah! JAG VET INTE KAN NI INTE SLUTA TJATA NÅGON JÄVLA GÅNG JAG VET ATT JAG ÄR GAMMAL OCH MÅSTE RÖSTA!!!
10. Vad har du för TV-kanaler? Finns det mer än en???
11. Har du åkt moped någon gång? Ja, förra sommaren åkte jag och Malin moped till Karlskrona. Det tog lång tid.
12. Har du busringt någon gång? Okej jag erkänner!
13. Har du fått felparkeringsböter? Nope. Iom att körkortet inte är inom räckhåll ens om jag hade haft opropertionerligt långa armar så känns det lite svårt att få parkeringsböter.
14. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? Fick ett fallskärmshopp i femtonårs present och detta hopp utfärdades 5/10-03. XD Men jag skulle inte banga på ett bungy hopp! 
15. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Australien är det nog egentligen men jag kanske måste minnas det för att det ska räknas. Så I guess it's Filipinerna då. Eller ligger Karibien längre bort? Je ne sais pas!
16. Har du en egen trädgård? Jag har två! Tre om man räknar the sommarstuga.
17. Vilken är din favorit bland tecknade serier? It' gotta be Bamse, eller Fantomen. Dom är koola.
18. Kan du alla orden i nationalsången? Självklart! Jag kan scout-sången också om ni vill höra...
19. Badkar eller duschkabin? Dusch.
20. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? Garden State i mitt hjärta! Det är den bästa film jag någonsin sett!
21. Favoritpizza? The american style! Thick crust, peperoni and extra cheese! 
22. Chips eller popcorn? Naturchips gräddfil&dill! Citat Unn på Emmaboda: "Om man uppfann en sånhär chipspåse som aldrig tog slut skulle jag gifta mig med den."
23. Vilken färg på läppstift använder du? När jag använder läppstift blir det rött. Oftast blir det lipgloss i någon fin kulör. ^^
24. Har du rökt jordnötsskal någon gång? Nej, men jag har rökt kaffe. Räknas det?
25. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? snyggast.se (jag heter unnderbar om du känner för att vota på mig) 
26. Apelsin- eller äppeljuice? Ska det vara juice ska det vara färskpressad apelsinjuice. Mumsmums!
27. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Mamma, pappa, Ylva och jag var och åt på Wibrowskis i fredags.
28. Favoritchoklad? 70%:ig mörk.
29. När röstade du senast? Idag röstade klassen om vad vi ska klä ut oss till på klassfotot.
30. När åt du en hemodlad tomat sist? Jag är inte säker på att jag någonsin gjort det.
31. Har du vunnit en prispokal någon gång? Inte pokal men jag har vunnit några rosetter vid diverse ridtävlingar.
32. Är du bra på matlagning? Inte så bra att jag skryter om det.
33. Klarar du att tanka själv? Ja, förutom på fysik labbar, då avtar all tankeförmåga.
34. Har du beställt något från TVshop? INte en chans! Jag får rysningar av tvshop, jävla propaganda tv!
36. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Inte på jobbet men i skolan i Singapore.
37. Vad var det senaste du handlade? Idag köpte jag ett par blåa Cheap Mondays:ar och en glass. Glassen var äcklig och mitt andra par CM's var på rea, kostade enbart 200 riksdaler.
38. Har du kräkts offentligt? Never ever!
39. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken? Tyvärr är jag så corny att jag svarar att jag vill ha lövin'.
40. Tror du på kärlek vid första ögonblicket? Jag vill tro!
41. Har du ringt något betalnummer? Nej...
42. Kan man vara vän med sitt ex? Jag är tveksam.
43. Vem var det du besökte på sjukhus senast? Mamma, kanske?
44. Hade du mycket hår som liten bebis? I was bald as fuck!
45. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? Jag har inget. Jag är för snål.
46. Vad har du i din väska? Plånbok, tandpetare, Bafucin halstabletter, Ricola halstabletter, tre pennor, korkskuv/kapsylöppnare, 1 hårnål, läppglans, läppstift, vax till tandställnings skav, 2 st palladium tändsticksaskar, tamponger och en 'jag vill också byta stadsminister'-knapp.
47. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Borstar tänderna.
48. Vad är du tacksam för idag? Att jag inte läser kemi längre!

Så, det var det det.

blä

VARNING FÖR EXTREMT TRÅKIGT, NEGATIVT OCH GNÄLLIGT INLÄGG! Du som är på bra humör avrådes å det starkaste att inte läsa detta inlägg i Unn's blogg då det med all säkerhet kommer att dämpa om inte helt släcka ditt goda humör.

Vad har hänt med mig garderob? Jag hade för mig att jag hade kläder i andra färger än svart och vitt. Tydligen missminner jag mig. Alla mina kläder utstrålar vuxen-tråk-kontor-blä.
Men det spelar ju ingen roll att jag inte har något som jag känner för att dra på mig då de kläder jag önskar att jag hade inte hade suttit snyggt på mig då jag är för fet för att bära upp dagens mode. Nu gäller det att man har kropp som en super modell för att inte se ut som ett jävla miffo när man har klätt på sig.
Ja, du gissade rätt. Jag hittar inget att ha på mig till kvällens house warming. Allting jag provar är bara tråkigt, grått och intet sägande. Why do I bother? Det är ju inte direkt så att jag kommer se smal ut i någonting hur magiskt och figurfixande det än må vara.
Jag har blivit fet. Och nu börjar det störa mig. Fast jag är så jävla omotiverad att göra någonting åt det för även om jag skulle lyckas gå ner 15 kilo (ha! As if I could pull it off!) skulle jag vara en nördig tönt med tandställning och glasögon som ser ut att vara yngre än sin fyra år yngre lillasyster (det är sant! Jag har bevis: Igår när vi var ute och åt frågade servitrisen på Wibrowskis Ylva om hon skulle dricka vin till maten men inte mig).
Jag hatar att vara ful. Jag är så jävla trött på det.

Morgonstund

Idag är det torsdag, det betyder att fredagen är alldelles runt hörnet vilket i sin tur medför att helgen snart är här! Detta med skolgång kanske inte är så knepigt after all! XD

Jag har kommit på det ultimata vardags lyxet och det är inte ens svårt att astadkomma! Hur perfekt är ínte det på en skala från ett till tolv! Mitt underbara vardagslyx är att på kvällen innan jag går och lägger mig sätta igång handukstorkaren. Så när jag blir tvungen att stiga upp as-kalas-knasigt tidigt för att hinna i tid till skolan så kan jag efter att ha trotsat kylan utanför min säng och tassat iväg på frusna fötter bort till duchen för att spola av mig sömnen kan jag när jag kliver ut ur duchen svepa in mig i en stor varm handduk. Det är det ljuvligaste som finns. Och iomed att handdukstorkaren ståttpå under natten så är det behaglig temperatur inne i badrummet, inte dendär iskalla luftridån som slår mot en när man drar bort duchdraperiet. Meesa like!

7,5

Jag har fått 6 röster och mitt snitt ligger på 7,5.
Och jag har inte röstat på mig själv en endaste gång!

Snyggast.se

Jag håller på med ett experiment. Jag ska se om det, som tjej, går att får några poäng över huvu taget på snyggast.se om man har kläder på sig. Jag har lagt ut min modell-bild från React som togs förra året. Jag tycker att den är bra. Inte så lik mig idag, men det är ju faktsikt jag! 
Vill ni kika på mig på snyggast så heter jag unnderbar där också. 

Skolstart

Nu går jag i trean. Det är lite läskigt. För jag insåg att snart är det vår igen och då tar jag studenten. Jag vet inte om jag ska jubla eller gråta. Hur kan det ha gått så fort?

Idag har jag träffat ALLA jag känner. Det kändes nästan så iaf. Jag har nog aldrig stannat för att småprata så ofta som jag gjorde idag när jag, efter den lilla info stunden i skolan, knallade runt på stan i jakt efter en duglig kalender.
Träffade T på akademibokhandeln, han var snygg som vanligt och jag fick en kram *happy person*. Såg min blivande boyfriend också. Han är ju inte heller så ful ^^. Fast han är inte lika snygg som jag mindes, men lite spill får man ju räkna med....eller?

Nu är jag trött i ögonen och har ont i huvudet. Jag ska nog försöka mig på en power-nap innan jag med iver och hjärtinnerlig lust kastar mig över fysiken igen. Stön.

Ring-a-ding-ding


[Fuktskada]

Tältet som råkade bli lite blött i Emmaboda har inte riktigt torkat ännu. Vad det beror på vet ingen. Jag la ju ut det på tork i förrgår och det är fortfarande blött.
Om det kan ha något att göra med att det regnar och har gjort det i två dagar nu ska jag försöka ta reda på med lite proffsig research.

Idag har jag pluggat mycket. Det är bra för jag hoppas på att klara fysik provet jag ska göra på tidag, dvs i övermorgon. Vilket i själva verket är väldigt, väldigt snart. Hilfe!

idag

Ikväll blir det party! Jenny Bä ringde mig i onsdags(?) och invitade mig. Jag blev överraskad och glad! Jag trodde inte att någon jag träffade på Emmaboda hade lagt mig på minnet, jag var inte direkt i högform. Jag har ju varit roligare att umgås med det jag jag villigt erkänna. Men tydligen var jag inte riktigt fullt så tråkig som jag trodde då Jenny Bä faktiskt kontaktade mig.
Att Jenny heter Jenny Bä i mitt liv beror på att jag när jag fick hennes nummer på Emmaboda skulle  skriva Jenny EB, för EmmaBoda men min telefon ville inte skriva det så det blev Bä istället. Det är inte på någotvis en diss mot henne då hon är jäkligt trevlig och allmänt rolig. Nog om det.

Idag ska det också inhandlas sängar. Till Mammas nya hus. Let's cross our fingers/håll tummarna that I find one I like. Sist jag var i sängbutiken var jag på så dåligt humör att jag inte kunde bestämma mig för någonting. Nåväl shit happens. 

Jag tror snart att det är dags att se Titanic igen. Jo, det känns faktiskt som att jag vill se den nu snart.

VIKTIGT!
Billie the Vision and the Dancers är helt galet tok-bra!
Billie var helt klart bäst på Emmaboda. Fast jag ska inte glömma Hello Saferide (glorious as always!), I'm from Barcelona (Denna glädje!) och inte minst José Gonsalez (Var fan har han gömt komp-bandet???...eh det är visst bara han och gitarren, men det låter ju precis som på skivan.....oj......han kan verkligen spela.)
Roliga citat frá Emmaboda:
Kristoffer(ja, han den blonda från elevrådet): Jag blir så jävla tänd på José! Och jag är straight! 
Alice, tittar ut från tältet: Vi har ju vallgrav!

 Och nu har jag festivalat klart för i sommar. Armbands samlingen är komplett. Tre festivalarmband känns som balans. Det lila Hultsfredsbandet, det snygga svart-vita Arvikabandet och så det silverglittriga med neonorange text från Emmaboda. Det går bra nu!

Knatten i mitt hjärta

Härom dagen var jag sooo bloody blogg-sugen men då vägrade blogg.se släppa in mig så att jag kunde få skriva av mig. Gaddämitt va ilsk jag blev!

Just nu har jag inte mkt mer på hjärtat än att det har släppts ett nytt KnappNytt. Check it out omedelbums! www.knappnytt.se Knatten har denna gång valt att informera oss om allt det vi förstagångsväljare behöver veta om de olika partierna innan valet. Väldigt behändig val-info. Every thing you need to know.

Titta mitt span går förbi!

Jag har hittat en av våra gamla Magna Doodle:sar. Det som är bra med en Magna Doodle är att ingen kan läsa det man skrivit efter att man tagit bort det, det är liksom omöjligt för någon att spåra vad man har skrivit. Jag har uttnyttjat detta genom att jag har övat på att skriva namnet på min blivande pojkvän så att jag ska kunna skriva det snyggt sen när vi blir ihop. Väldigt smidigt. Hade jag skrivit detta på en papperslapp och denna papperslapp hade hamnat i händerna på någon i min bekantskapskrets (läs mina syskon) så hade situationen blivit jobbit och ordet hade spritt sig att jag övat på att skriva en viss pojkes namn. Istället för att låta mina syskon få ärna att göra mig till åtlöje så tar jag hand om den saken själv genom att skriva det i min blogg. Smart va!

Han gick förbi mitt hus idag. Trevlig sa jag! ^^

Nej jag stalkar honom inte. Jag har ju precis bestämt att vi ska bli ihop.

En fisk

Just nu har jag ingen lust att jobba. Så då tänker jag inte göra det. Inte just nu i alla fall. Kanske sen. Om jag har lust.

Jag blev lite halv besviken innan idag. Jag var borta på Nordea för att skylta om, i vanlig ordning på måndag förmiddag, och till min stora förvåning var min bankkille borta! Jag var helt inställd på en omgång flirtiga blick-utbyten och hade till och med bättrat på läppglanset innan jag gick dit, men nej då. Det blev inget med det. Lite tråkigt att han inte är kvar, inte för att han var så himla snygg egentligen men det är ju (NÄSTAN!) alltid kul med lite uppskattning

Jag tror jag börjar få förstelse för det där med att killar är livrädda för tjejers bästa kompisar. Jag menar de får ju reda på ALLT. Jag tänkte på det igår när jag umgicks både Sigrid och Malin en hel del. Följd frågan blir ju naturligtvis; Gör killar likadant?

Jag har fortfarande ingen lust att jobba.

Nu är det bara 12 dagar kvar tills Mamma får tillträde till sitt hus. Det vi har köpt hittills är:

  • 12 stycken vattenglas
  • 2 tesilar
  • 4 påslakan (till mamma)
  • 3 duntäcken (till mamma & pappa)
  • Massor med handdukar

Hur vi ska fylla ut 124 m2 boyta + 60 m2 biyta hus kan man fråga sig. Fast vi har ju varit på Svenssons i Lammhult och mental-shoppat för många pengar. Fast det gäller ju att klura ut hur mycket möbler vi ska ta från Värendsgatan, jag menar där har vi bara för att ge något exempel fyra soffgrupper.

Jag har inte riktigt fattat att jag ska till Emmaboda festivalen och partaja i övermorgon. Det är ganska snart. Fast det känns som att mammas hus är en mycket större grej just nu. Det är nog därför jag glömmer bort det hela tiden. Kanske borde jag prata ihop mig lite med Alice om hur vi ska ta oss dit och andra sådana småsaker.
Sigrid sa att våran beloved Knoxy ("Alla titta på mig!") skulle dit. Det kan bli underhållande, då Emmaboda är betydligt mindre än Arvika så är ju chansen/risken att man springer in i honom betydligt större.

Nästa vecka kommer jag ha sett Hello Saferide lika många gånger som jag har sett Lasse W. Fyra gånger. Fast jag såg ju henne sjunga när hon hjälpte Ane Brun och Vapnet också. Det är ganska många gånger.

Nej, jag behöver nog inte avsluta min spontan rast riktigt ännu.

På tal om Lasse så såg vi ju honom i Ronneby. Det var bättre än förra året. Det var lite samma tid samma kanal över det hela. Men gensvaret från publiken var betydligt bättre i år. Och han spelade Kom Änglar för oss, det har han tydligen bara gjort på de riktigt bra spelningarna.  *Klad Unn*

Kanske borde jag jobba lite nu.....
Jag kan ju göra något som inte är så ansträngade....hm....Ja, jag kan ju glida bort till Handelsbanken i mina nya fancy shoes och skylta om. Det är inte så jobbigt. Så får det bli.

Peace out


Blink

Jag har fått jobb!
Nästa sommar det vill säga. Rolf har lovat mig att jag ska få jobba på Svensk Fastighetsförmedling även nästa år. *Happy face*
För att fira detta gick jag in i en skoaffär. Ut kom jag med ett par jätte vackra högklackade skor med kilklack. Det var kärlek! På riktigt. Och de var på rea! 50%! Så nu kostade de bara 300. Jag kände att jag inte kunde lämna affären utan dem. Love, love, love!
Jag hoppas bara att mina Allt-kommer-bli-bra-skor inte blir avundsjuka. De har ju varit favoriterna sen i januari och har vant sig ganska duktigt vid det. Jag pratade igenom detta med dem och talade om att bara för att jag köper ett till par vackra skor så kommer jag inte att älska dem mindre. Det är som med Mormors julklappar, de minskade inte i antal när vi fick Ludwig. Så är det med min kärlek till mina skor. Jag tror att de förstod....


Sakna

I've got it bad. Jag tillät mig själv att köpa vad jag ville på min lunchrast. Jag hade helt fria tyglar att köpa vilket svindyrt/onödigt plagg/par skor jag ville. Jag misslyckades. My heart wasn't into it. Det enda jag lyckades få med mig tillbaka var en vit JL kavaj som det var halva rea priset på, dvs 150 spänn. Vilket kap kanske man kan tänka, att lyckas köpa en märkeskavaj för 15% av det ursprungliga priset är ganska duktigt. Att den till på köpet var fin och passade mig ganska bra är ju strålande. Men jag kan inte glädjas åt mitt köp. Jag saknar honom. Han har knappt åkt ännu men likväl har jag ett hål i mitt hjärta. Fan, va patetiskt skrivet men det skiter jag i at the moment. Jag älskar honom mer än de flesta förstår.

Parabeck kom tillbaka!

Rosa hår

Jag har alltid velat ha en rosa peruk. Om man bara hade fyllt år snart, då hade jag ju kunnat önska mig en i present........nämen! Det är ju bara en månad kvar till jag fyller myndig den första september! Vilken slump!

English please

Word of the day: Orthodontist.

This morning I hade an appointment with my beloved orthodontist with the tanning bed tan. So now all of my bottom jaw teeth are loose. And it hurts!


Malin came in to tell me she's made a reservation for the sun-trip we're going on on our fall break. Turkey here we come!  X-D

I felt a need to write something in english. I've made a few phonecalls today to foreigners who didn't speak swedish and my english was so bad I wanted to hit myself.


RSS 2.0