Norrländsk vinter

Jag kommer ideligen på mig själv med att tänka på att det snart är vår. Vilket hade varit en fin tanke, om den vore sann. Men den norrländska vintern är lite som att åka tåg i 24 timmar genom Indien. Det bara fortsätter och fortsätter och fortsätter! Så jag ska försöka applicera samma psykologiska knep på den här evighets långa vintern som på den där tågresan mellan Varanasi och Mumbai, att tänka att den aldrig kommer ta slut. Så när krokusarna väl behagar att infinna sig även i Umeå (dvs två månader senare än i min hemtrakt) kommer jag bli förvånad, glad och säga:
"Va, kommer det redan krokusar!?!"
Eftersom jag förväntat mig en istid utan slut.
.
Men jag har faktiskt kommit på ett sätt att fuska fram lite vårkänslor för att inte bli helt från vettet i det här eviga snölandskapet. I gångbron Svingen finns det värmeledningar som smälter snön. Så på väg till och från dansen får jag känna den härliga känslan av smältande is krasa under mina fötter.

Världens minsta kontor

Jag köpte en skrivbordsstol i samtidigt som jag beställde min säng. Tänkte att det är ju bra att ha en vettig stol att sitta på när man pluggar hemifrån. Även om jag inte har något skrivbord. Så jag flyttade ut en av mina blå pinnstolar till hallen så att stolen med hydraulik skulle få plats vid mitt lilla kvadratiska bord.
.
Dagens upptäckt är att trots att jag har en stol som är superergonomisk använder jag bara den då jag verkligen ska plugga. Det är som att dens svarta mjuka sits enbart inbjuder för sittning då det vankas skolarbete. Vilket kan te sig en smula märkligt men det är verkligen så! Som nu t ex, jag sitter med datorn vid bordet men då mitt mål med den här datorsessionen var att hitta ett recept med räkor i så satte jag mig automatiskt på en pinnstol.
.
Men jag antar att detta är en ganska bra utveckling egentligen, det blir ju som att ha ett pyttelitet kontor på vänstra sidan av bordet. Praktiskt värre!

tidspessimism

Jag är en sann tidspessimist. Nu är klockan strax efter två och min dans börjar inte förrän klockan 17:00. Ändå känns det som att jag knappt har tid att börja skriva på rapporten som ska lämnas in imorgon.
Jag menar, hur kan en eftermiddag kännas som så lite tid?

min ädla springare!

Jag har verkligen blivit expert på att transportera otympliga saker på cykel! Idag lämnade jag tillbaka den madrass på 120 bökiga centimetrar som jag lånat av Henry innan min säng levererades. Och efter det lyckades jag handla på tok för mycket mat. Så då fick jag vackert förflytta de fyra överfulla matkassarna hemåt. Dessutom cyklade jag ju runt med luftsängarna när jag reklamerade och hade mig. Känner att denna skill är ganska awesome och allmänt praktisk.
.
Här kommer en bild på den kattunge Siri tycker att jag borde ta mig an. Det är en av Åldermannens kattungar. Och det var min idé att de skulle få namn efter svenska indiepopartister. Såå söta! Fyra veckor gamla. Så om någon är har längtat efter att bli husse/matte åt en liten raskisse är det bara att give a shout out.

Paprika och programmering

Varför känns all mat lite lyxigare om man har paprika i den? Okej kanske inte all mat, men definitivt grytor! Är det färgen? Är det smaken? I dunno. Men någonting är det! Några uppslag?
.
Jag har varit så jäkla produktiv idag! Vi läser ju två kurser parallellt nu. Dels Berättarteknik som är en lättsam flumkurs och Datastrukturer & Algoritmer som enligt mig är en mördarprogrammeringskurs.
Men idag har jag och mina fellas kickat lab 2's ass! Har gjort alla grötiga uträkningar på komplexitet och suttit längelänge och kört testprogram. Jag rockar och är just nu rätt så stolt över mig själv.
Om jag hade talat om för mitt gymnasie-jag att jag skulle läsa såhär mycket programmering på universitetet hade jag inte trott mig själv. Inte en chans! Men varför läsa något man redan är bra på? Det blir ju lite mer spännande om man gör något toksvårt! Antilogik à la Unn när den är som bäst!

Swederland

Såhär i OS-tider ärr det alltid ytterst praktiskt att ha en reservnationalitet. Går det knackigt för Sverige kan jag allt som oftast drämma drämma det schweiziska passet i bordet och göra en liten segerdans. Och vice versa! Perfekt ju!

Så just nu ligger mitt land, Swederland, på en delad tredjeplats på medaljtopplistan (en placering som delas med Frankrike). Vi har nu sju medaljer. Tre från Sweden och fyra från Switzerland. Härligt!
Grymt gjort Anja som tog det där bronset!

Snörvel och snytpapper

Helgens ljuvliga exponering av killbaciller har nu blommat ut i en storskalig förkylningssjuka. Min näsa väljer att bete sig som en ytterst aktiv vulkan och min papperskorg kan snart liknas vid pompeji, begravd levande i snytpapper. Så allting är inte riktigt på topp i min högborg.
Så för att boosta mina spirits kommer här en liten cheer me up lista med bra grejer:
 • IndivID
  Jag har blivit invald i programmets festeri! Definitivt en komplimang då ett råd bestående av de mest party personerna från varje år har kommit fram till att jag nog platsar bland dem. Första mötet är imorgon så nu gäller det att påskynda tillfrisknandet!

 • Skärbräda
  Diskade min skärbräda och vips så minskade mitt diskberg avsevärt! Iaf visuellt. Vilket är den viktigaste faktorn när det kommer till att avgöra ifall det är dags att diska ännu.

 • Don Rosa
  Mästaren av Kalle Anka-tecknande ha förgyllt min dag. Detta i form av ett seriealbum om farbror Joakims liv generöst inlånat från Jonny.

 • How I Met Your Mother
  Har just påbörjat en process. Har precis skådat det allra första avsnittet. Och mina sinnen frodas (så gott de är förmågna, min sjuka sätter ju vissa gränser)!
Nu ska jag försöka kika på ännu ett avsnitt.

RSS 2.0