Merreh Chrissms!

Merry Christmas all ye loved ones (and the rest of you too)!
image64

Är nu utstyrd i mina nya fina julkläder och killer heels så strax bär det strax av till mormor och morfars p(a)lace. Där ska det ätas julbord, tittas på Kalle Anka, delas ut julklappar, ätas gröt och kivas med kusiner så det står härliga till!  Oh happy days!

Måste bara inflika att mina syskon är bäst. Vi tittade på Titanic innan idag. Och vi var alla tre överens om att sluta titta innan det blev jobbigt. Me loves them so much!

jag hatar verkligen att packa.

Jag trodde jag hade kommit över min fear of packing bags....eller kommit en bit på vägen iaf. Tydligen inte. Just nu mår jag bara jättedåligt över min opackade (eller jag  har so far packat fyra par trosor, tre linnen/t-shirtsar och en klänning) egyptenväska. Det är nätt och jämt att jag kan hålla tårarna tillbaka. Pathetic I know. Det är ju inte det att det är svårt att packa...jag har ju ett relativt välutvecklat logiskt tänkande så jag kan ju räkna ut vad jag kommer att behöva...det är bara att...jag får sådan jävla ångest över egentligen ingenting. Det är själva handlingen som får mig att må dåligt. Oh fuck, here come the tears...
Så jag skjuter på det vilket får mig att må ännu sämre. Ska ju hinna med en massa annat idag. Vill se till att träffa Sigrid och Malin innan dagen är slut. Likaså ska jag få alla julklappar inslagna. All of which are joyous activeties. Men fortsätter jag såhär kommer ingenting bli gjort. Fan. Varför ska det vara SÅ jävla svårt?

fantasifigur

I've been thinkin'...vad är det som gör att jag saknar? I'm not quite sure really. Det är ju inte direkt logiskt. Jag menar...it's been so long! Why now all of a sudden? Och jag är inte ens säker på att det är riktig saknad heller. Men någon slags olustighet finns där. En känsla av att det inte riktigt borde vara såhär.
Jag vet inte var detta kommer ifrån, I guess it's the holidays fucking with my emotions. Memories haunting me. Bekvämt är det i alla fall inte.

Jag gillar inte att försvinna ur folks liv. Ur människors medvetande. På något underligt vis får det mig att känna mig mindre verklig. Som att jag inte hade något där att göra från början och därför inte får finnas, ens där. Och om jag inte ens kan finnas i huvudet på någon annan människa hur kan jag då vara annat än en fantasifigur? Något jag själv kommit på och någon som bara finns i en dröm. Det var ju inte speciellt logiskt men ändå. Jag gillar inte att bli utsuddad. Oturligt nog är det så jag känner mig vid rejection och när man glider ifrån någon. Som att jag suddas ut och det enda som r kvar av mig är sådana små suddsmulor som påminner om min forna existens...men de blir ända uppätna av dammsugaren vid nästa städning och sen är jag borta för alltid. Bara ett vagt minne, en fantasifigur.


Julklapparna är köpta, nu återstår inslagning samt att packa kappsäcken som ska medtagas till Egypten.
Just nu vill jag mest bara gömma mig i garderoben.

smokin'

Idag kom jag på mig själv med att uttdela mördarblickar till främmande människor på stan. Eller inte alla, bara vissa. Mer specifikt---snygga pojkar som rökte. Jag menar, what a waste!
Okej, det är inte så snällt att ge folk mördarblickar...det var inte ens meningen (förlåt till dem som blev utsatta!). Jag insåg först efter en stund vad jag gjorde. Men när jag strosade runt och tittade på människor tänkte jag på det...det finns ju inte direkt oräknerliga snubbar i min lilla stad som jag attraheras av... så när en fager man står/går/sitter/befinner sig i vafri position och envisas med att suga på en äcklig cancerframkallande stinkystick känns det ju inte så jävla kul för mig. Detta iom att det är ett big nono i min bok att röka. Skulle neverever dejta en smoker. Hela nöjet med att kyssas försvinner ju!! Faktiskt. Kyssar ska smaka gott och inte kunna gå att jämföra med att smaken på en soffa som stått i en inrökt lägenhet allt för länge. Så rökare undanbedes från mitt lovelife. Och iom att rökare automatiskt elimineras från skaran av potentiella män gör ju det att antalet krymper. Vilket suger. Men va fan, rökregeln tummar jag inte på. Kvalitet ska det vara!

Tror jag ska gå bort till Nordea och skylta om där. Fuck, Alvesta är verkligen en håla. Det är så tråkigt på detta kontoret, nothing ever happens.Jag saknar Honom. Tror jag. Men det är en hemlighet.

change

Satt och läste i Kims gamla blogg. Läste vad Kim hade skrivit hösten/vintern förra året. Det var som att resa i tiden, tillbaka till dagarna då vi var folket och alla var vänner.
Sen läste jag vad jag själv hade skrivit i december förra året. Det var lite smärtsamt. Blev så otroligt påminnd om allt som var fint då. Om hur kär och lycklig jag var. Och hur otroligt olycklig jag blev.
Att så mycket kan förändras.
Tanken slog mig när jag lunchade med Mårten idag. Jävlar vad det är annorlunda. Allt.

for reasons unknown

Jag känner mig som en Killers-låt just nu. Valfri sådan. Inte speciellt glad men inte ledsen heller. Lite lagom uttråkad. Mest är jag nog som For Reasons Unknown. Den stämmer så bra med hur min lilla värld har hamnat. Och jag känner att indierock är helt rätt för sinnesstämningen.
Det var i måndags jag upptäckte att jag hade The Killers album Sam's Town i min ipod. Hade satt den på shuffel och så kom det en låt som jag inte kunde, men som jag tyckte lät som killers, när jag då plockar upp min fantastiska musikmaskin visar det sig att faktsikt var dem! Och vid närnare efterforskning inser jag att jag har hela albumet i min ägo! Sjukt kul! Och det bästa av allt är att jag inte har en aning om var jag har fått det ifrån! Total surprise! Det är det som är så roligt med att ha så pass mycket minne i podyn, man kan lägga in all musik ens vänner har och sedan upptäcka den efter hand! Mucho praktiskt!
Vill lyssna mer på Sam's Town nu, synd att stereon här på jobbet inte har något uttag så att man jag spela min fantastiska musik via sladd utan att först bränna den på skiva.

Märkligt

Det är märkligt det där med människor. Fast det där med mellanmänskliga relationer är ju snäppet märkligare.

And honey, boys are stupid...let's throw rocks at them!

Put me out of my misery

Just nu är vetevärmaren samt Magnecyl mina enda vänner och naturen är inte riktigt på mitt lag.
Det är sådana här dagar jag lätt hade kunnat byta min livmoder och allt fertilitet innebär mot att vara smärtfri.
Varför vill min kropp att jag ska ha så fucking jävla ont? Sometimes I destest having a female body.

God I'm good!

Klarade körkortsteoriprovet idag!
Efter många om och men. detta har varit en riktigt manodeppressiv dag. Jag har varit galet nervös, så besviken att jag gråtit, strålande glad, arg och de flesta känslor man kan tänka sig. Har nog inte varit såhär emotionellt utmattad sen den där dagen när min klass bahagade att inte dyka upp för att åka till min sommarstuga (fö den dagen då jag, Emil och Oscar bildade en enhet..inte träffat någon av dem på länge nu...I miss my men!). Ansåg mig vara för trött för att dansa så jag sket i det. JAg är verkligen helt slut! Och så har jag himla ont i huvudet. Men man är aldrig för trött för en lista med bra saker!

Dagen bästa:

 • Känslan när ordet 'Godkänd' kom upp på skärmen. Helt overkligt!
 • Siri:

  "Jag, som du vet, forstar det dar med att du ville ha trygghet och jag tycker du gjorde the right thing. Och att han ar ett segt arsehole som inte tror pa karleken och ar allt for javla sjalvupptagen och praktisk i sitt satt att se pa karlek."

 • Hello Saferide aka Annika Norlin. Hennes I Wonder Who Is Like Thin One är det enda jag lyssnar på när jag kommer hem. Har du inte spanat in redan så MÅSTE du det nu. Me loves.

 • Billie the Vision and the Dancers.
  They're the only reason I've gotten through this day without going mad.

 • Detta kanske inte är så bra, men lite roligt. Jag kommer se ut som en rufisg, trött, giraff på mitt körkort när jag väl lyckas ta det. Vetifasen hur min hals lyckades bli så himla lång på bilden, men lång blev den. och iom att man skulle ta av sig glasögonen så ser jag trött ut eftersom jag då har svårt att fokusera blicken. Menmen. Körkortet kom helt plötsilgt ett bamsesteg närmre och jag är så otroligt tacksam för det!

 • JAg behöver inte plugga när jag kommer hem från jobbet! Så sjukt skönt! I pitty all ye school-goers!
  nu kan jag i godan ro ägna mig åt mitt korsstygn eller kanske tom läsa en bok! Det var pinsamt länge sedan jag läste något som inte hade titeln Körkortboken. Jag vill läsa igen! I love reading! I reallt do! Undrar vad jag ska läsa nu då... o.O

 Jobbig grej är att jag inte är helt hundra på var jag har mitt pass. Måste nog searcha lite effektivt typ NU om det ska bli något Egypten för min del. >.<

But God I'm Good!


people are like songs

Varför känner jag mig så mycket som Annika Norlin these days?
Olyckligt kär, bitter och egen. Synd bara att jag inte kan skriva fantastiska sånger som hon. Och har lika fina kläder. För tillfället när jag en förälskelse till hennes nya Hello Saferide låt 'I woner who is like this one' (people are like songs). Den är så fantastisk! Den går ut på att människor är som låtar, de påverkar en olika, vissa fastnar man för direkt och vissa gillar man mer efter hand. Och jag känner ungeför precis så här just nu. Lyssna och älska!

Imorgon har jag körkortsteoriprovet. Kanske kuggar jag kanske klarar jag det. Vem vet. Jag orkar inte bry mig så mycket just nu. Men jag är nervös. Typ.Jag är ändå lite förvånad att han faktiskt hörde av sig för att kolla hur det var med mig. Trodde inte det skulle hända. Det är en sån där sak man säger för att man borde, men som sen aldrig blir av. Eller om man gör det så blir det bara en formalitet.
Fast jag gillar inte formaliteter. Inte tillgjorda sådana i vilket fall. Så jag sa hur det var med mig, på riktigt. Att det var sådär och att jag mått bättre. Jag ser ingen mening med att låtsas vara stark när man inte är det. Varför ska jag inte visa mig sårbar om jag faktiskt är det? Jag har lärt mig att för att kunna visa prov på riktig styrka måste man även kunna vara sårbar på riktigt. Att inte visa min sårbarhet tär nog mer på mig i längden än att faktiskt låta den titta fram lite nu när jag behöver den. Allt hänger ju ihop. Jag kan inte känna sann glädje utan att känna sann sorg. Jag behöver hela spektrat för att veta vad det egentligen är jag känner.
Så jag satte inte upp någon hård fasad för att visa mig stark inför honom. Jag ser ingen mening med det. Har han gjort mig illa ska väl inte jag behöva dölja det? Det är ju inte direkt så att han njuter av att göra mig ledsen. Och skulle nu det vara sanningen så mår väl inte jag sämre för att han bli glad? Det är väl upp till honom hur han vill reagera på mina känslor! Jag tänker bara vara i och känna precis det jag känner.
Fast jag är ju inte korkad. Jag vet ju att det är rent ut sagt idioti att lägga fram sitt innersta på stupstocken och ge alla männsikor fri tillgång till yxan som kan skada.
Men när någon redan vet känns det onödlgt att inte ge hela sanningen.

Love Actually

Tittade på Love Actually med nästan hela familian.
Jag älskar den filmen. Den gör mig glad och jag behöver all gladhet jag kan få.

hjärnspöket

Det spökar hos mig. I mig. Eller i mitt huvud för att vara mer specifik. Jag har drabbats av ett hjärnspöke av den jobbiga sorten. Den där sorten man har svårt att göra sig av med för att man vet att det spöket handlar om aldrig kommer att inträffa. Mitt spöke är en mansskepnad och plågar mig genom att ge mig flashbacks från glimtar av det jag hade som egentligen inte fanns. Jag minns ofrivilligt saker som gjorde mig glad. När han gjorde mig glad.

Jag är ju en lover of small gestures, det kan både vara en blessing och en curse. En blessing då min dag kan bli gjord av att någon plockar en blomma i min egen trädgård och ger till mig, eller att jag får ha en fin tvålpump i min ägo och titta på den ibland. Fördelarna är många.
Däremot är det lite av en curse när jag befinner mig i min nuvarade sits. Dvs efter "vi kan inte vara tillsammans"-scenen i filmen om Unn & Andreas. Då när man inte vet alls vad som komma skall eller vilken vändning filmen ska ta. Anledningen till att det är en curse nu är att jag kommer ihåg alla små, yttepyttiga gester som han har gjort. Ynkliga små handlingar som han säkert inte ens minns. Tex när han tog min hand när vi tittade på tv, att han vid något tillfälle kysste mig precis när jag kände att jag ville bli kysst eller då kom med frukost på sängen. Sådant har jag lagt på minnet och dessa minnen skjuts emot mig som limegröna tennisbollar skjuts ut ur en målsökande tennisbollskastarmaskin. Ibland kan jag ducka mig ur att bli träffad. Men iband träffar de rakt i magen, hjärtat eller hjärnan och då gör det ont.

Ännu har jag inte utarbetat någon plan för hur jag ska ta itu med mitt hjärnspöke...antar att det bara är att vänta ut det. Synd att det ska ta så lång tid.

nattens ord

Nu tänker ja hålla mitt löfte till mig själv och publicera det jag skrev inatt -utan att läsa om det och göra ändringar.

Klockan ärnu nolltrettiotvå (0:32) och jag har precis kommit hem från deluxe. Sitter i min säng och äter plättar med händerna. Insåg att jag måste ha en Internetsladd för att kunna blogga så jag använder mig av word och lovarmigsjälv att publicera detta imorgon.


Lyssnar på Hello Saferides Ipod X-mas. På repeat. Känns som att den passar väldigt väldigt bra just nu.

Jag vet inte varför jag envisas med att hålla på med män...det gör ju bara ont mest hela iden. Som nu.

Och varför envisas män med att förstöra min favorit högtid? Jag vet inte. Kanske finns det någon grandios glädje i att få mig att bli nerkärad och sen sparka ner mig så brutalt som möjligt? Right around Christmas. Vad vet jag?  Det verkar ju onekligen vara så. Vilket suger.


Träffade Erik på Deluxe, alltså Erik som i siri och andreas' erik. Och jag tror inte han var införstådd på den senaste länken i the chain of events så jag kände mig obligated att ha 'Hej, jag är "tillsammans" med din bästa kompis kallpratet med honom.' Which kinda sucked då jag tyvärr inte är tillsamans med hans bästa kompis. Snarare tvärtom.

Men jag och Magnus drack Annika Norlin-drinkar. Söta och rosa utanpå men bittra som bara den. Det gjorde mig lite happy.


Idag har verkligen varit den värsta dagen på länge. Det mesta har liksom gått snett eller skitit sig på något vis. Men efter ett tag kom jag in i något tillstånd av att nu kan det liksom inte bli så mycket värre. Så då blev jag glad av allt elände. Konstigt nog. Tex när jag fick punka på väg ner till stan när jag skulle möta Magnus, Sigrid, Lijsa och ölandsknasfredrik då  svor jag iofs väldigt mycket och högt (paret som var ute och gick med sin hund bytte sida) men sen skrattade jag, bara för att allt var så hemskt.


Fan, jag trodde verkligen inte att det skulle göra mig så ledsen.

Pallar inte mer nu.


Alla som inte dansar

Jag tror minsann att alla som inte dansar är favoritlåten atm.
Sjukt party!
Hoppas inte det kommer in någon här på mitt kontor i Alvesta, har nämligen loopat ovannämda låt på digtub. Vet inte hur bra intryck det ger till potensiella husköpare.

Jag är lite sugen på att gå ut på fredag tror jag...

Just as I suspected...

Gjorde samma personlighetstest som Anna och här nedan kan ni se mitt resultat:

image62

Jag är mycket nöjd med mitt resultat! Och konstigt nog är jag inte alls förvånad över mitt resultat. XD

boysboysboys

Jag älskar att jobba på kontor och att ha en jobbmejl. Titt som tätt får man nämligen fruktansvärt (fruktansvärt beeing the key word) intelligenta kedjemejl. Dagens:

Varför lägger männen huvudet på sned när de tänker?
För att deras två hjärnhalvor skall få kontakt.

Vad är det för likhet mellan p-platser och män?
Antingen är dom upptagna eller handikappade.

Varför gillar män bilar och motorer?
Dessa kan de i varje fall manipulera.

Vilken är skillnaden mellan en man och en katt?
Ingen, båda är mycket rädda för dammsugaren.

Vad kallar man en intelligent, känslig och vacker man?
Homosexuell.

Vad är den gemensamma nämnaren för moln och män?
När de försvinner kan man hoppas på en vacker dag.

Vad är den gemensamma nämnaren för män som frekventerar barer fär ungkarlar?
De är alla gifta.

Vad är skillnaden mellan en mans hjärna och en oliv?
Färgen.

Vad bör en kvinna göra när mannen springer sicksack i trädgården?
Fortsätta skjuta.

Männen är beviset för att reinkarnation existerar.
Man kan inte bli så dum under ett enda liv!

Varför är männen hjulbenta?
Oviktiga saker sätter man inom parentes.

Fruktansvärt dålig humor. Men det var någon som var lite söt.


milkshake

Det är som att det pågår en inre kamp i mig. Jag känner mig rätt låg och allmänt deppig. Men någon liten del av mig någonstans kämpar för att jag ska vara glad och må bra.

Så i min milkshake av ledsenhet, för ja, jag jämför ledsenhet med en milkshake...ledsenhet för mig har lite den konsistensen. Sådär trögflytande, klibbig och förvandlar de fina, klara färgerna från livet till en lite daskig blandning som drar mot grått. Och det är omöjligt att ha med ledsenhet att göra utan att det smetar av sig på allt man har att göra med så att även det får en klistrig beläggning av jobbig känsla, i likhet med milkshake.
Så i min inre milkshake av ledsenhet bubblar det titt som tätt upp små glädjekänslor.
VIlket känns otroligt hoppfullt.


worth the trouble?

Is it really really worth it? It's almost like this whole thing takes more energy from me than it provides me with.
So my question for myself is: Is it worth it? Do I have the energy to cope with the annoying stuff?
I mean, it doesn't have to be like this. I know that. What I don't know is whether or not it's the uncertainty of it all that's getting to me or if it's not just that...

Although, something I do know is that I can't bare things beeing the way they are for very much longer.  
Hard to believe that security could be such a factor. But it is. At least for me.
And that's another thing...now that I'm aware of my patterns I can't help but wonder how much of this that's in my head. Yet, this is not a relationship that strengthens me and boosts my confidence. Not right now anyway. And I am not in any way obligued to put myself through this if it isn't rewarding.
And I deserve a good relationship. Not just some weird gray zone between single- and togetherness.

Why are easy matters of the heart so complex?


*sjunger*

För att citera Carrie Bradshaw (avsnittet där hon och Samantha åker tåg till San Francisco)
*sjunger*
I'm gonna get la-aid!

homo sweet homo

Nu är jag hemma igen.
Galet nice att komma iväg ett tag.

På designtorget såg jag fina korsstygnsmallar. Bla:
Homo, sweet homo.
Jag dyrkar satan och säljer mig på gatan.
Du mobbade mig när jag var sju, se på mina tuttar nu.
Och diverse andra fina ordspråk man mer än gärna hänger upp på vägger i sann hemslöjdsanda.

RSS 2.0