Har någon sett Mördarkatten?

Jag har tappat bort min katt.
För vilket jag har sjukt dåligt samvete.
Mördarkatten följde efter mig när jag skulle gå och fika hos Mormor & Morfar igår på eftermiddagen. Sen hittade hon tydligen något hon tyckte verkade intressant och stannade ungefär halvvägs.
Sen har jag inte sett kissen mer.

Och för att göra hela situationen ännu mera plågsam ringer mormor ungefär varannan timme och talar om hur obehagligt hon tycker allt det här är. Och insisterar på att jag måste gå ut och leta efter henne samt sätta upp lappar i kiosken och på konditoriet.
Försökte vidarebefodra det kattexperten Christian sa om att katter alltid hittar tillbaka. Men då fick jag höra att katten minsann INTE hittar hem.

Känner mig som världens sämsta kattägare.
Men hon har iaf halsband på sig, med pingla och telefonnummer. Kanske kan vara till någon hjälp. Hoppas jag.

Ronda och Mördarkatten vilar lite.

is

I och med att jag tydligen har missat den björnigaste vintern i Smålandsminne så tycker jag endast att det är ganska stiligt med all snön vi har fått nu. När jag försöker påtala hur fint och mysigt det är med snö får jag mest lynchningsvibbar från dem jag pratar med. Tydligen är det inte så pk att gilla snö i slutet på mars.
Men jag gillar det. Sålänge jag får vara innomhus. Är så jävla svinkallt ute att jag inte vet vart jag ska ta vägen!

Sista dagen i Indien, dvs i måndags, var det 32ºC. Jag och min kompanjon Sigrid var klädda i långbyxor av Alladinmodell, hoodies och halsduk. Dessutom hade jag riktiga skor på fötterna. Vi insåg redan innan vi klev på planet att Skandinaviens temperaturer skulle bli ett inverterat helvete...dvs bäst kunna liknas vid lågor av flytande kväve som smeker mitt sölbrända skinn.
huvvaligen.

Småland irl

Gillar det här med att vara arbetsfri. Man får så väldans mycket tid över till roliga mysaktiviteter!
Idag har jag tex hunnit med att:
 1. Morgonmysa med min fina man.
 2. Morgonfodra i stallet.
 3. Hälsa på på min gamla arbetsplats.
 4. Åka Länstrafiken Kronobergs trogna springare till Älghult.
 5. Pysla med Siri i hennes och Ee1´s awsome hus.
  Vi lekte loppis och fyndade i hennes magasin. Sen åkte vi även på riktig loppis och köpte en jättefin brudkista som det stod Einar Nordström på. Längtar till det blir vår och sommar i Siris hus. Kommer bli så fantastiska sleepovers och dygnetruntfylla, grillning och spontana nakenbad. Som det ska vara på sommaren!
  Vi målade även. En fyndad anslagstavla, två omgångar med krokar och en lampa fick en omgång med allmoge blå. Så jävla nöjda blev vi. We can do it!
 6. En annan awsome sak med Siris hus som jag tycker förtjänar en egen punkt på denna lilla lista är tapeterna i Siri och Ee1s tilltänkta sovrum. SÅ FINA! Men husets nästan-nyblivna ägare var helt anti dessa superba medaljongtapeter från sjuttiotalet. Vissa borde ju bankas i huvudet med en krocketklubba.
  Fast visstvisst vill dom tapetsera om är det deras beslut. Jag kommer nämligen inte bli bitter över de fina tapeternas undergång. Detta endast och enbart av den enkla anledningen att vi hittade ett gäng oanvända tapetrullar i en gaderob. Så fick jag köpa loss dessa små guldklimpar till väggprydnader!
  Mitt rum i Hycklinge kommer att dansa glädjedans när det får se sin nya fondvägg. En fondvägg som ska matchas med varm äggskalsvit färg på de resterande väggarna samt tunga, härliga sammetsgardiner i samma grå-blå ton som finns på tapeten. Mitt inredningssinne myser av välbehag.
Nu blir det nattinatt för mig. Sweet dreams lovers.

kung och fosterland

Gillade den titels när jag skrev den första gangen i resebloggen. Så vi kör lite rycykeling. Bra för miljön tydligen!
Nu är jag hemma.
Har pussat på min pojkvän, ätit spaghetti och köttfärssås, klappat på min Ronda-Vovve, blivit äten på av min Mördarkatt.
I'm back. Känns galet och härligt. 7 månader är rätt länge när man tänker på det.

RSS 2.0