Tråkiga twittrare

Blir lite tjurig på mig själv för att jag inte lyckas fokusera på min kod i tillräckligt långa tidsintervaller för att något vettigt ska bli gjort. Sitter istället och irriterar mig på tråkiga twittrare och låg facebook aktivitet bland mina vänner. En tråkig twittrare definerar jag som en sådan som bara postar länkar, gärna utan någon som helst beskrivning på det som döljer sig på andra sidan den blå texten, och inte skriver något vettigt. Och med det menar jag personligt. Så himla opeppande läsning!
.
Nu vill jag ta helg. Men det känns inte heller rätt.

Morgon

Har startat min dag med att knarka inredningsbloggar samt äta en äggmacka och en fetaostsmörgås med hembakat bröd. Delightful! Vackraste hemmet för dagen priset går till denna magnifika lägenhet. Blir så vansinnigt inspirerad av den vackra färgskalan och de tjusiga fåtöljerna som fått nya oväntade kläder.
.
Nu tänkte jag hala fram symaskinen. Eller gå en promenad, är stört fint vårväder ute!

Alla dessa snyggkulturella tjejer

Maud Lindstöm var och knäppte på sin gitarr på Origo igår eftermiddag. Så efter våffelbuffén satte vi oss tillrätta och lyssnade på hennes kärlekskritiska bisexuella feministiska visor och dikter. Riktigt bra gig, även om jag inte håller med om riktigt allt fröken Lindstöm tycker och tänker så har hon många poäng.
.
Dock slog det mig att det förmodligen aldrig varit så många tjejer samlade på det Naturvetenskapliga och Tekniska Kårhuset som det var på denna spelning. Vår kår är ju ganska mansdominerad så det var kul att se så många snyggkulturella brudar församlade. Det köptes t o m rödvin i baren (de få gånger jag försökt mig på det stuntet har jag fått oförstående blickar och ett glas i näven vars innehåll påminner mer om salladsdressing)!
.
Precis som alla andra från CS-sektionen är jag helt avvänjd vid kvinnlig närvaro. Men istället för att börja rodna hejvilt, som de blygare exemplen av datanördarna som går att återfinna på Origo, så kommer jag på mig själv med att bli avundsjuk på alla tuffa tjejer med snygg klädstil, ball frisyr, coola glasögon och så vidare. Så himla snygga ju! Jag tänker:
"Varför kan inte jag vara som dem..."
Tills det plötsligt slår mig hur jag själv faktiskt ser ut: bästa Cheap Monday stuprören, rosa tee med ankare på (som jag fick en komplimang för senare på kvällen av Petter), sneakers, nyfriserat hår med asymmetrisk lugg och tüffa glasögon... dessutom vill jag nog påstå att det utseende mamman och pappan försåg mig med är ett relativt fördelaktigt sådant. Så vadan denna avundsjuka?!?
Promt bestämdes det att bli inspirerad av alla snyggingar istället för att avundas dem. En mycket behagligare känsla!

Update:

Location: Datorlab
Aktivitet: Trams och flätande av hår.
Blev Mia fin i håret: Oh ja.
Är det helgstämning: JA!
Ska Unn gå på EPP* nu: Hell Yeah!

* Efter Plugget Pub

Fattigstugan nästa?

Generellt sett brukar jag vara rätt så duktig på att hushålla med mina pengar. Men så var inte fallet den här månaden. Så i brist på monetära tillgångar får man ta till lite kreativitet och taga vad man haver. På morgonens knäckebröd hamnade lite smulad fetaost och gurka (sjukt random saker att ha kvar i kylen två dagar innan csn). Vilket visade sig vara en höjdare!
.
Mitt småländska arv har också kommit väl till pass då min tandkrämstub egentligen varit slut i närmare en vecka. Dock har jag mot all förmodan lyckats klämma ut lite till tandkräm vid varje tandborstning. Om mitt toapapper tar slut innan fredag får jag nog "låna lite" från tvättstugans toalett. Snålhet är sjukt underskattat!

Sätt lite fart.

Det känns så himla onödigt att sitta och procrastinate:a samtidigt som man har pluggångest. Smäll på fingrarna borde jag ha! Därför ska jag nu se till att plocka fram tjocka javaboken och läsa en stund. Faktiskt. Verkligen. Snart.
Kom av mig helt när gruppmötet blev inställt idag.
.
Synd bara att jag fortfarande är hungrig. Och inte har någonting fika-aktigt hemma att stoppa i mig. Oturligt nog är jag för fattig för att köpa bröd.

Städning och kakor

Jag har nu avslutat projektet Städa Hallen. Så nu är den inte fullt lika kaosartat. Vilket är bra. Och på tal om bra så upptäckte jag under städandets gång att någon vänlig själ skänkt mig två kassar öl(!). Hur människan i fråga lyckades att supa bort sina systemetkassar redan innan denne lyckats förtära någon öl är bortom mitt förstånd. Men jag tackar och bockar ifall ingen vill kännas vid sin alkohol.
.
Av bara farten såg jag även till att ikläda min säng dess nyaste skrud. I julas köpte jag ett påslakan från Hemtex på mellandagsrean. På grund av luftfartsverkets stränga viktbegränsningar på flygplan så fick jag inte plats att bära med mig det till Umeå efter jul. Så när jag var hemma i påsk såg jag till att plocka med mig det. Kan knappt vänta tills jag får krypa ner mellan mina krispiga satinlakan! Fast vid närmare eftertanke vill jag nog visst vänta någon timme med sänggåendet, min bakande favoritgranne Petter var hit för en stund sedan och informerade om att det skulle finnas nybakade chocolate chip cookies hemma hos honom ungefär nu.

Utanför mitt fönster

Det är morgon och det är söndag. När det slutar vara morgon på en helgdag är otroligt objektivt.
.
Jag älskar att min lägenhet är belägen så pass fördelaktigt att mina fönster bjuder mig på skogsutsikt varje dag. Så jag bestämde mig för att ha lite kvalitetstid tillsammans med min vy. Iklädd morgonrock och med tandborste i mun öppnade jag fönstret och borstade färdigt tänderna med överkroppen utanför fönstret. Så himla härligt att få frisk luft och solsken på näsan samtidigt som man rengör sina pearly whites. Det blev en väldigt uppfriskade upplevelse! Vem är det som har bestämt att man måste stå framför badrumsspegeln och stirra på sitt morgonpuffiga ansikte bara för att man råkar borsta tänderna? Att stå och luta sig ut genom ett vidöppet fönster är ju vansinnigt mycket härligare! Alla borde pröva det, åtminstone en gång. Det är ju om inte annat ett väldigt enkelt sätt att göra sin vardag mindre förutsägbar.
.
Så för att ytterligare fira mitt fönster kostade jag på dem en tvätt. Vårsolen lyckades nämligen göra mig observant på att glasrutornas renlighet inte var den bästa. Men jag har inget emot att putsa fönster, det tillhör nämligen den sortens jobb som är ganska tillfredsställande att göra. Man ser ju verkligen resultatet av sina mödor! Fast det är ändå väldigt praktiskt att bo i lägenhet, det innebär nämligen att antalet fönster att putsa är reducerat till två. Eller snarare 1,5 då fönstret i ytterdörren är väldigt litet. Så man kan luta sig tillbaka och känna sig duktig efter cirkus fyra minuters polerande. Och DET är riktigt nice!
.
Från min privata väderstation här i Umeå rapporteras det:
+7,9 grader Celsius utomhus
+22,0 grader Celsius inomhus
luftfuktighet på 22%
och strålande solsken
.
Over and out!

fredagspyssel

Min fredagskväll har inte ägnats åt vare sig öl eller allmänt fylleslag. Istället tände jag det rosa blockljus jag köpte på Maxi idag, tittade på antm och pysslade lite i Photoshop. Faktiskt ett ganska trevligt sätt att tillbringa en afton. Och photoshop känns allt mer begripligt. Gillar att det finns så mycket bra tutorials på interwebz, så att man kan lära sig nån jäkla gång! Idag ha jag t ex pulat ihop nedanstående bild.
.
.
Hoppas att någon förstår min ordvits.
.
Nu skall tummar hållas för att min tryckande huvudvärk gått över tills imorgon. För då ska det fikas med Mi!
Puss och god natt y'all!

7,5 härliga högskolepoäng

YEEEEAAAAAH!
Jag klarade tentan i Datastrukturer och Algoritmer! Känns så himla skönt att den kursen är helt och hållet avklarad! Är supersupernöjd med mig själv! Vilken seger!
.
Att få en liten bekräftelse på att man faktiskt inte är ett hopplöst fall när det kommer till programmering innebär en ordentlig push framåt för mig. Åh, jag behövde verkligen detta!

c kan känna sig core dumped.

Jag har varit med om något som faktiskt är värt att fira. Idag har jag programmerat. På riktigt. Nu äntligen känns det som att jag faktiskt lyckats åstadkomma någonting vettigt med min programmering! Eller det kanske är en smula överdrivet att påstå att mitt söta lilla program som nästan kan liknas vid en klocka faktiskt är vettig. För när man studerar den närmare är det ju en ganska knäpp avbild av en klocka. Men den funkar och jag känner mig så himla nöjd med mig själv. För en gångs skull har jag kunnat jobba på egen hand! Då jag rådfrågat någon har jag förstått direktiven och kunnat jobba vidare själv efteråt. Det är stort för mig då programmeringen fram tills nu mest tett sig vara ett virrvarr och krångliga kommandon och vanskliga funktioner. Java känns som ett trevligt programmeringsspråk att arbeta i. Man blir så glad när Eclipse hjälper en med att stänga parenteser och avsluta ens ord. I jämförelse med C är Java en riktig gentleman, jag är faktiskt lite betuttad. Hoppas vi kommer lika bra överens även i fortsättningen!
.
Imorgon ska jag försöka mig på 12 timmarsklockan. Lär bli lite svårare. Men jag är vid gott mod!

raindrops on roses and whiskers on kittens

Är skönt att man kan trösta sig med åsynen av fina möbler(stringhyllan!) och nya skor dagar som denna. För vissa dagar blir det inte riktigt som man har tänkt sig. Skulle gå till Ica och köpa mjölk innan dansen. Men så sprang tiden iväg och det blev helt plötsligt superstressigt att hinna i tid till veckans jazzlektion. Vad gjorde Unn? Inte tog hon ett förnuftigt djupt andetag, sparkade stressen all världens väg och cyklade iväg mot dansklassen. Nejnej. Istället tar hormonerna över. Och inte är de speciellt förnuftiga av sig. Så istället för produktivitet blev det stortjut och ett förvirrat telefonsamtal till pojkvännen. En halv sekund senare är känslostormen över och jag kan tyvärr konstatera att dansen redan har börjat. Fuck.
.
Men screw that, tänkte jag och slog Evelina en signal. Så istället för att stressa sönder min förvirrade kvinnokropp i hopp om att hinna dansa lite begav jag mig till Geografigränd och åt våfflor med Eve, Mia och Henk. Så himla mysigt och framför allt dundergott.
.
Om sanningen ska fram så är fina människor en mycket effektivare uppmuntrare än både stiliga möbler och tjusiga pjucks, sammanlagt.

måndag på en onsdag

Känner mig en smula grinig och inte alls sugen på att kastas tillbaka in i den grumliga ankdamm skolarbetet ter sig vara just nu. Så nu ska jag vandra hemåt och betrakta min nya fina stringhylla. Hoppas den fortfarande sitter uppe!

Det är inte lätt att ha måndag på en onsdag.

På repeat

Kommer på mig själv med att nynna refrängen till en viss låt. Att det är just den strofen som återkommer är nog tyvärr ingen slump. Textraden som spelas upp är följande:

"Och jag grät mig till sömns efter alla dar..."


Ska det verkligen göra såhär ont?

hon såg så ledsen ut på ögona

Lyssnar på Bon Iver – Skinny Love och försöker bli på lite bättre humör. Egentligen finns det ju ganska mycket att vara glad för. Fick just ett jobb inför sommaren vilket innebär pengar som ger mig möjligheten att hitta på roligheter i ett senare skede. Men just nu känns det som att jag har en liten virvelvind som drar runt i min kropp. Tankar och känslor dras upp och flyger fram. Det river och piskar på samma sätt som kringflygande grenar mot huden.
.
Alldeles nyss hamnade jag i cyklonens mitt, dess lugna centrum. Det där epicentrumet återkommer då och då. Varpå jag kan andas ordentligt och jag känner att just där och då är jag ganska nöjd. Sedan bär stormen av åt ett annat håll och återigen står jag i den gastkramande vinden med små vassa grenar haglande mot mitt ansikte, utan luft i lungorna.

RSS 2.0