Unn har busat.

Idag är min sista dag som tonåring. Japp, imorgon vankas det birthday.
Men idag har jag varit busig. Jag har nämligen skaffat en katt åt pappa. Without his knowledge.
Ja, va fanken någonting galet måste man ju göra såhär precis innan man flyr landet! So this is my thang!

Så nu sitter det en URGULLIG liten kattflicka under min soffa och piper ganska hjärtskärande.
Jag känner mig nöjd. ^^

jag mår lite dåligt

jag har fest nu. min avskeds- och födelsedagsfest. Men just nu är allt skit . orkar inte alls med detta just nu. blä blä blä.

sista jobbedagen

Sista dagen på jobbet och det känns både vemodigt och bra. Vemodigt på det viset att jag nu jobbat här så jämlans länge. In alles 5 somrar. Och nu hela vintern med...så att lämna ifrån sig nycklarna igår kändes hårt. jag hatar tomma nyckellknippor, det var alltid det värsta med att sluta skolan innan sommarlovet, man blev av med minst en nyckel. Och nu blev jag inte bara av med en nyckel utan två(!). Både den till kontoret i Växjö och nyckelet till Alvesta officet. No more access för mig inte. Man vill ju kunna öppna dörrar liksom.

Har nu scannat in alla biljetter, mitt visakort, mitt leg...bara passen kvar. Känns bra. Nu är det ta mig tusan bara sex dagar kvar tills vi åker. WHAAAAAAAAA!
Och ikväll har vårt älskade uteställe, Kafé DeLuxe, varit så bussiga att de bjudit in mitt favoritband! Billie the Vision & the Dancers ska alltså spela på min sistaste Växjö-utekväll på ett bra tag. I iz klad Unn!
Kanske skulle man bjuda in lite folk på förfest? Hm, kanske skulle vara ngt! Iofs ska jag ju ha ett megafest hos mig imorgon, men ändå, nu räcker det inte med Carpe Diem även natten måste fångas!

ditched

Sitter och tittar på dåliga dejtingprogram och känner mig allmänt deppig istället för att laga mat. Det var nämligen tänkt att E skulle komma till mig nu. Men istället verkar det som att han ska skruva ihop en dator åt sin bror.  Vilket gör att jag känner mig lite neglected och dum. Och dom här jävla "kärleksprogrammen" jag glor på gör ju inte direkt mig bättre till mods. X-factor och next får en ju inte direkt att se det fina med kärlek.

Äh va fanken nu måste jag sluta tjura över att that boy of mine inte vill träffa mig idag. Laga mat var det ja. Jag vet ju att jag kommer att må bättre om jag improvar mitt blodsockervärde.

scary stuff

Ikväll ska jag släpa med mig min man och lillebror hem till Malin och Hugos nya lya. Japp, japp ansåg att stunden var kommen för pojkvännet att behöva utstå det läskigaste man som relativt nybliven boyfriend kan bli utsatt för. Nämligenen en encounter med en av de fruktade Bästa Tjejkompisarna.
Aja, det blir nog bra. Pizza och förfest är ju alltid nice! Dessutom kommer ju Hugo och Callepånken att vara där som manlig support.

Nu ska jag leta efter ett presentkort så att det inte bränns inne.

Peace out.

skura mitt kök

Är ynklig och vill blogga men orkar inte.
Har mensvärk och det är dåligt.

Måste städa kök.
På tal om köksstädning kom jag just att tänka på ett bänk-klotter i fysiksalen 424 på min gamla skola. Någon hade skrivit/ristat in följande mening på en bänk: sug min kuk.
Vilket någon fyndig människa i en handvändning ändrade till : skura mitt kök.
I found this HILARIUS at the time. Kan vara ett bevis på min kvalitativa humor eller det faktum att det övriga nöjesutbudet i klassrummet sög (dvs fysikgenomgången). Därom lär de lärda tvista i afton.


snart snart

Sitter i mitt härliga lilla Alvesta-kontor och nojjar över att jag ska åka runt världen så himla snart. Nästa onsdag liksom. Gisses. Det är verkligen snart.
Det är galet att det kan vara så mycket som ska fixas när man ska ha så lite med sig.

Nu ska jagäta lunch. Är sugen på falafel. Så det blir nog det.

sista jobbveckan

Nu har jag inlett min sista vecka på jobbet.
Det är blott nio dagar tills jag tar min ryggsäck och reser runt jorden i 7-8 månader.
Fan va läskigt och overkligt det känns.

Min morbror och 1000 kilo Cannabis.

Idag är min morbror på framsidan av tidningen (Smålandsposten) tillsammans med sjuhelsikes mycket Cannabis. Undrar vad detta gör för hans image som infomationschef på Kronobergspolisen...


Jaha...så det är alltså bara ett beslag av knark popo har gjort? Fasen, jag hade verkligen hoppats att det var han som hade odlat det. Hade varit så oväntat och kul!

Min natt

Min plan att gå och lägga sig tidigt igår blev rätt brutalt nermanglad i någon slags idékvarn och därmed totalt sönderkrasad.
Eller det började bra. Jag var trött efter att ha varit med Siri och Mags hos Mathilda i Åby och klappat kattungar. Så jag kryper ner i sängen i hyfsat vettig tid och läser lite Fantomen.
MEN så får jag ett urge efter min man och skickar iväg ett sött litet sms med budskapet att jag ville ha honom hos mig väldigt, väldigt nära. Och det visar sig att han är i närheten, närmare bestämt hos Abbe och tittar på film. Så han knallar bort till mig när den är slut. När han uppenbarar sig utanför min dörr är klockan runt midnatt.
Och som dom pilska tonåringar vi är somnar vi ju naturligtvis inte omedelbums efter att han har klivit in genom dörren. Varför sova när man kan ägna sig åt så mycket trevligare aktiviteter liksom?
Aja, sen råkar det dessutom vara så att min pojke låter en del när han sover...snarkar tror jag visst att det kallas. >.<
Så efter att ha leget och vridit mig ett tag det löste jag genom att pilla in öronproppar i hörselgångarna. Frid och fröjd kan man tänka. Men icke. E har nämligen lite svårt att sova när det är trångt, och även om min extralånga 1,05 säng är ngt bättre är en vanlig 90 centimetare så kan man ju inte direkt bre ut sig som när man sover själv. Så när han ligger där och osover tycker han att det är en bra idé att kramas med mig så att jag vaknar och kan hålla honom sällskap. Så vid tretiden ligger vi och för intelligenta konversationer om snoppstorlek, mina gratisbiljetter till Lars Winnerbäck & co, vad min kropp hittar på för dumheter innan och during min period (ömma bröst and whatnot)...dessa var väl de tre topics som var någorlunda seriösa. Sen pratades det ju om en hel massa andra dumheter jag verkligen inte minns. Jag blir jag som bekant ganska dumihuvudet och irriterande när jag är övertrött och ändå är vaken. Menmen.
Vid kvart över sex stiger the boy upp för att gå till jobbet. Jag vaknar pussas hejdp och sover sedan i två timmar till. Och snoozar sedan bort mina möjligheter att tvätta håret, äta frukost och läsa tidningen. Snooze-knappen är ett farligt påfund. Klev nämligen upp först 20 minuter innan jag bör cykla till jobbet. Vilket är toklite i min värld. Men jag lyckades ändå duscha, klä på mig och sminka mig. Och komma lite,lite försent till jobbet. Men det bjuder jag på.

Nu ska jag gå hem och ha långlunch i en och en halv timme. Ska nog försöka SOOOOOVA! Är nämligen lite trött idag.

kommentera mera!

Fasen va roligt det är med kommentarer! Tack allihopa! :D

hair you go

DET VAR ETT JÄVLA TJAT!!!!
Men jag är inte den som är den andra. Här har vi lite bilder på frisyret, despite this beeing a bad hairday. Eller jag har väl lyckats ganska bra med att tygla det som på allvar såg ut som manen på en illa tilltygad pudelpermanentad lejonhanne. Illa tilltygad i den bemärkelsen att jag nästan är flintis på högersidan numera.
Fast tilläggas bör väl att man här inte får ett så bra helhetsintryck av frippan. Har ju ändå håret uppsatt, de längsta testerna går väl lite under axlarna. Men förstår ni min blonda Charlies Ängel vs. brittisk skolpojke association nu? Iofs var det tydligare när jag kom direkt från frisören då det var fönat precis som ängelns... men ändå.När vi ändå håller på och bjussar på bilder kan ni ju få se den här också:


Jag hoppas inte ungarna på min pappas gata har som ambition att bli gatustrecksmålare. Isf måste dom nog öva lite mera.


"Ser mitt hår okej ut?"

Godmorgon iNTERNET.
Idag börjar syster Y gymnasiet. Så hon sprang runt som en yr höna hemma på morgonen och frågade mig säkert ett fyrtiotal gånger hur hon såg ut eller om hennes hår var okej. Nervösa lilla gullunge!
Som före detta Katedralstudent sitter jag ju inne med en massa info om hennes nya skola. Så jag uppmuntrade henne med att berätta om alla härliga små missöden hon förmodligen skulle råka ut för såhär första dagen.
Tex att

 • under uppropet trilla ner för alla trapporna i aulan när dom ska gå ut klassvis.
 • tappa brickan i matsalen och halka i matslabbet så att hon trillar och får köttbullegojs över hela sig samtidigt som applåderna haglar över henne.
 • snubbla i biblioteket och lyckas välta en bokhylla som sedan skapar en lajbans dominoeffekt bland övriga bokhyllor.
 • lyckas gå in i en glasdörr och få näsblod på sin utstuderade ultimata-första-dagen-på-gymnasiet-outfit.

Jag känner mig som en god storasyster.

Fast jag måste medge att jag är tacksam över att jag inte måste börja gymnasiet idag. Iom gårdagens klippning så har jag ju en jädrans massa stylingprodukter i barret. Vilket ju var fint och bra igår... Men när jag vaknade insåg jag att min frisyr tyckte att tuppkam var en bra idé. Sådär kul tyckte jag. Och då jag valt att snooza en halvtimme mer än jag borde så hade jag eliminerat mina möjligheter att hinna tvätta håret OCH komma i tid till jobbet. Så det blev till att sätta upp den hårstrån som fortfarande är tillräckligt långa. Det var på allvar det galnaste morgonhår jag har sett. Någonsin.


Getting my haircut on...

Har precis varit och klippt mig. Resultatet blev som en fusion av Charlies Änglar annu 70-tal, den blonda för att vara lite mer specifik, och valfri brittisk skolpojke.

Ekvationen:

 +  = Unns nya haircut.

Man ska alltså slå ihop både stilen och färgen för att få en väldigt exakt beskrivning.
Charlien's vänstra sida stämmer ganska precis med min vänstra...om man blandar färgen med ungens. Och ungens högra sida ovanför örat är himlans lik min egen, om man blandar färgen med Ängelns då.

Fast det är fint! Kanske inte framgick av denna beskrivning...

no beef

Tänkte bara säga att jag inte är sur på Christian längre. Han har bett om ursäkt och jag likaså. Var ju ändå han som fick ta lite skit när jag drabbades av akut blodsockerbrist.

dumma chrille

P3 på jobbet! I is so happy! detta är nog det lyckligaste någon varit över en förlängningssladd typ någonsin.

Fast jag är inte på speciellt bra humör i övrigt. Tyckte att Chrille var dum mot mig på facebook han skrev i en tråd:

jag sammanfattar festen:

alla kommer i min bil till festen, vi börjar göra hamburgare o grejer
kommer ner till unns gasgrill
unns gasgrill har ingen gas för att unn suger
unn blir sur pga att unn är cpdödshungrig och inte tycker om att man klagar på hennes grill
unn tar på sig högklackat och går och flörtar med grannen
vi får grilla på deras coca cola-grill
allt bränns men blir ändå inte varmt
grillar i ca 1h för att få allt varmt
allt är varmt
vi fixar resten och äter ballin ass hamburgare med klyftpotatis o röööviin

sen avslutas allt med


TÅÅÅÅÅÅÅÅÅRRRRRTAAAAAAAAA MED HAAAAAAAALLLLLLLLOOOONNN

I övrigt har jag ont i huvudet och har suttit i möte hela förmiddagen. Jag har ingen ork.

kräftskiva utan kräftor

Kräftskiva utan kräftor igår då. Christian är nämligen allergisk.
Förutom vissa missöden med grillen (gasen var slut så vi fick låna grannens, tack kära granne!) och min pangfylla så var det trevligt
Eller grill-issuet ställde ju till det lite så att både jag och Chrille som är i behov av kontinuerligt födointag blev ganska cranky. Och när två personer pga av matbrist blivit allmänt lättantändliga när ens grannes grill väljer att inte vara det är det liksom lite upplagt för konflikt. Speciellt när man ska hjälpas åt att tillverka hamburgare. Men vi lyckades med konststycket att inte slå ihjäl varandra and all was well.

Siri observerade hur bra allt blivit mellan mig och that man of mine. Och när man tänker på det så är det verklligen det! Det är ju inte i många fall det väl reder upp sig när man väl har börjat krångla och "bara vara vänner (fast ha sex också)". Men det har det mysteriously nog gjort. Han var jättesöt igår.
Jag är kär. Det går inte att förneka.

Nu ska jag klä på mig. Ska ut och käka på pm med pappa och våra amerikanska bög-kompisar. Jag ocj Doug har verkligen bondat. Hur nice som helst!

Dagens band: The Perishers

 Party on!

feber i överarmen

Jag har feber i min överarm. Det känns väldigt märkligt. Men där jag blev stucken igår av vaccinationssjuksköterskan har jag blivit lite svullen, och öm. Och varm. Men bara just på den fläcken som är stor som den ytan som skulle skuggas om man ställde ett ägg på högkant när solen står i zenit. Himlans intressant fenomen det där med lokal feber.

En annan helt ointressant notis är att folk nu har börjat tro att min röda kalufs är helt naturlig. Inte ens mina arbetskamrater (som faktiskt har sett min naturliga gyllenblonda kalufs irl, även om det var fem år sedan) minns min riktiga hårfärg!
Knasigt nog hände detta, att folk helt enkelt accepterade att min hårfärg var naturlig, även med min förra hårfärg, fast då var det mörkbrunt. Och utväxten syntes då EXTREMT tydligt. Det gör den iofs inte nu. Vilket är bra. Utväxt är tråkigt.

en gratisflaska från sj

Jag funderar på att ta med mig min SJ prio vattenflaska på resan. Den får nämligen allt vatten att smaka lite uppfriskande av gummi, och då vatten utomlands generellt är ganska äckligt så tänkte jag att man kan köpa flaskvatten och sedan hälla över det i min sj-plunta. Då känner man ju inte smaken av utomlands! :D
Dessutom har min waterbottle en icke fungerande kompass. Vilket innebär att man kan gå åt vilket håll man vill, det blir alltid rätt!

tillsammans

E kallade mig för sin flickvän igår. Det var första gången jag hörde honom säga det.
Har inte riktigt greppat jag är någons flickvän, Eriks flickvän. Allvarligt talat trodde jag aldrig det skulle bli så i verkligheten. Efter alla turer, med "bara vara vänner" / "vill nog inte påbörja ngt jag inte vet att jag kommer kunna avsluta på ett bra sätt" / him just beeing weird.
Men nu verkar det ta mig tusan som att vi faktiskt är ihop. Who could've predicted this turn of events!?
Känner mig lite pinsam och löjlig men jag blir väldigt glad av att tänka på honom.
Kan liksom komma att tänka på något sött han gjort eller sagt och helt automatiskt så ler mitt inre.

Igår efter deluxe, när vi satt och åt hamburgare på en bänk, förde han på tal hur skönt det var att ha flickvän, på det viset slapp han tydligen vara trevlig mot alla brudar som kom fram till honom när han dj:ade och önskade "typ nån r'n'b-låt man kan dansa till...".
Lol! Känner mig väldigt praktisk helt plötsligt :P

hejdå Lijsen

Snart slutar jag jobba!  Yay!
Nästa steg är att inta föda och därefter blir det till att snubbla iväg hem till Sigrid/Lijsa för intagande av rusdryck och därpå viftande av de lurviga på vårt kära Kafé DeLuxe.
Lijsa ska flytta imorgon. Det är rysligt sorgligt tycker jag! :'(
Då kan ju inte hon komma på vårt avskedskalas/födelsedagsfest med superhjältetema.

Fantomenringar också

En till bra grej när jag tänker efter är att jag har Fantomerringar på mig. Jepp, bägge två. Onda och goda märket. Kände att jag behövde lite extra kraft idag på jobbet. Och Fantomenringarna är det näst bästa alternativer när jag vill känna mig lite odödlig. Ansåg att det nog inte skulle vara så uppskattat om jag dök upp på mäklarfirman iklädd det ultimata superhjälteplagget; mantel.

två bra grejer med Unn

Jag är inte på riktigt lika dåligt humör längre. Total sinnesfrid kan jag kanske inte påstå att jag har, men det urusla mood jag var på innan har jag lyckats lösa upp lite.
Kom att tänka på två saker jag är väldigt bra på. Och då alla medel är tillåtna in the pursuit of happyness (nästan iaf) så tänker jag härmed uppmärksamma dessa fina kvaliteter Unn besitter.

Några bra grejer med Unn som man kanske inte tänker på i första hand:

 1. Jag är väldigt bra på att fånga saker halvvägs till marken.
  Alltså, om jag mot all förmodan skulle råka tappa något nån gång (haha!) brukar jag vara jäkligt snabb med att fånga denna grej igen..alltså innan den träffar marken.
  Och ska jag vara ärlig så är det en himla smidig egenskap att besitta då min tappningsfrekvens nog är lite över genomsnittet.
 2. Jag låter väldigt trevlig när jag pratar i telefon på jobbet.
  Detta är ju inget jag vet med certainty. Pratar väldigt sällan med migsjälv i telefon. Men jag får ganska ofta höra att jag är trevlig och hjälpsam av mina bolånekunder.
  En man jag ringde häromdagen sa att han tyckte det var så trevligt att tala med någon som skrattade, utan att vara oprofessionell, att han bokade in ett möte för att få mer info om våra bolån.
  Och även om jag egentligen varit jävligt oglad idag på förmiddagen har jag varit angenäm i telefon. Knepet är att le en satans massa.

jävla bolån

Är på inte så bra humör alls. Försöker döva alla jobbiga känslor med te. Går väl sådär. Jag skyller på att det är för att Earl Grey teet på jobbet är slut och jag tvingas använda sliskigt bluefruitte som substitut.
Pallar verkligen inte.
Var på dåligt humör redan när jag kom till jobbet (sömnbrist and what not) och möts av att dom jävla Norrmännen på DnB-fucking-NOR som vanligt är helt inkompetenta lögnare. Ingenting funkar när det väl kommer till kritan. Jag är ju för bövelen mäklarassistent inte bankkvinna! Varför har denna jävla skiten lags på mig?!?!
Shait vilken bra bolåne försäljare jag känner mig som just nu. Men jag ringde ju för helvete och kollade med dem TRE JÄVLA GÅNGER för att FÖRSÄKRA mig om att det inte skulle bli såhär. Jävla svin är dom.

Puh. Andas Unn! Du tycker egentligen att det är rätt roligt att jobba med bolån. Okej att det är förjävligt att det blir fel ibland, speciellt när det inte är ditt fel och det blir du som får skiten. Men when it all comes down to it kommer det säkert att lösa sig. Det mesta har ju faktiskt en tendens att reda upp sig...även om det kanske inte verkar så. So let's take a couple of deep breaths and calm down a bit.

Way Out Bilder

12

3

456


 1. Flaming Lips featuring dansande Teletubbies, laser, en sångare som publiksurfade i en platsbubbla och mer konfetti än alla melodifestivaldeltävlingar tillsammans.
 2. Unn och Erik åker tåg.
 3. Way Out West-bokstäverna.
 4. Unn och Oda during partytanzen-session på N*E*R*D
 5. Vuxna män gör saker tillsammans. Tex söker gemensamt regnskydd och delar regnponcho.
 6. Öltältsområdeshänget var grymt. Övriga kommentarer till den bilden är överflödiga!

Kan ju nämna att jag inte har tagit så många av dessa bilder. Har plockat det bästa ur diverse facebookalbum.


Way Out Fest

Yoyo. Tillbaka i vardag och sådär. Vana bloggare vet att sommaren är en svår bloggtid. Dels för att man (förhoppningsvis) är ute och hittar på roligheter och dels inte har riktigt lika mycket strunt man behöver får ur sina fingrar. Men nu har jag semestrat färdigt och därmed kommer det förmodligen vara ordning och reda på mitt internetklotter.

Eller... jag insåg igår att jag inte kommer att få någon lön nästa månad. Det betyder att jag och Sigrid kommer at åka ruskigt snart! Mixed emotions, mixed emotions! Selfclear vill jag ju åka och göra allt. Men samtidigt vill jag VERKLIGEN inte åka ifrån alla. Speciellt inte ee2, som inte alls förtjänar nicknamet ee2 längre. Mitt lovelife är i själva verket väldigt underbart just nu. Exempel? Ett av smsen som damp ner i min inkorg igår:

Tänkte bara säga att jag är
väldigt glad och tacksam
över att du bestämde dig
för att åka med till Way
out west. Det gjorde allt
otroligt mycket bättre.

Iom att mannen ifråga inte läser min blogg lär han inte ta illa upp för att jag hänger ut honom på detta viset. Men jag tänkte att personalen på FRA också måste få lite trevlig (och lättillgänglig!) läsning. Alltså anser jag det vara rättfärdigat.
Det är så knäppt att allt helt plötsligt blivit så sjukt bra mellan oss. Tajming, tajming.


Så, nytt kapitel.

Way Out West. I Punktform.

 • Mys. Hålla handen och pussas.
 • Chillande.
  Väldigt lite hardcore-festande detta festivalet. Mest bara lite mysfylla i öltältet.
  Desutom var man helt slut efter att ha snott runt på området hela dagen att man inte pallade ställa sig i en fyratimmarskö för att komma in på ngn av klubbarna som ingick i festivalandet. Så det blev rätt tidiga kvällar med glassätande i sängen som följd.
 • Renlighet! 
  Iom att man bodde i civilisation så var det väldigt lite smuts. Eller skorna blev ju jädrans smutsiga. Det fanns nämligen lera i Slottsskogen. Tack vare att det regnade en smula. Okej en del. Fast det regnade mest nattetid. Så det var okej.
 • Bo hos Oda!
  Jag och Erik bodde hos Oda i hennes perfekta Göteborgska ungdomslägenhet. Asnice!
  jag gillar Oda en hel massa! Det var jättesnällt att vi fick bo där. Blott 10 minuter med vagnen från Slottsskogen.
 • Spårvagn.
  Fram och tillbaka, hit och dit.
 • Tvåsamhet.
  Ibland var det nästan lite parmiddagskänsla över festivalandet. Jonatan-Gabriela, Alexander-Sandra, samt Erik och jag då. Fast det var fint. Jag klagar sannerligen inte!
  Vi kunde iaf fastslå att Alexander och Sandra skulle få det enklast när skvaller pressen börjar slå ihop namn; Alexsandra.
  Önskar nästan att jag kände ett par vid namn Malin och Alexander. På tal om namnsammanslagningar.

Bubblare: Konserter. Såg jätte mkt konserter, hela dagarna, men jag kan inte direkt påstå att det var någon som etsade sig fast i själen så som en riktigt, riktigt bra konsert kan göra.


Imorrn ä de la vada.

Hemma från Way Out West, kär och trött. Så sammanfattar man nog bäst läget just nu.

Nightie night y'all!

En annan del av Dragnäs.

Är nu hos Sigrid i Dragsnäs och försöker plotta ihop hur jag ska lyckas ta mig till Way Out West. Hoppas det går. Har lyckts scora sovplats hos söta lilla Oda. Så nu återstår bara biljett samt transtportation. Nemas problemas.
Vill festivala mera! The last time was so fabulous. Min man kom ju dit på fredagen så jag fick pussas och bli omhållen mycket. Klad Unn. ^^

RSS 2.0